Ξιφίας στον φούρνο με λαχανικά
- Ξιφίας 1200 γραμμάρια ,είτε σε μεγάλη φέτα χωρισμένη σε μερίδες η τρείς-τέσσερεις φέτες μικρότερες,
- 3 κρεμμύδια φέτες κομμένα,
- 2 πράσινες
- και 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες καρέ,
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες μπαστουνάκια.
- 4 ώριμες ντομάτες ,
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβα,
- 1 κουταλάκι ζάχαρη,
- 1 φλιτζάνι λάδι,
- μαϊντανό,
- αλάτι ,πιπέρι ,
- ρίγανη,πάπρικα.
- Νερό ζεστό.
- 4-5 πατάτες κομμένες μεγάλους κύβους.
- Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το μισό ελαιόλαδο ,ρίχνουμε τα κρεμμύδια ,τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν αρκετά ,βάζουμε στην συνέχεια το σκόρδο και τις πιπεριές.
- Ρίχνουμε στην συνέχεια τις ντομάτες κομμένες φέτες με την κονσέρβα και την ζάχαρη ανακατεμένα.
- Στην συνέχεια βάζουμε αλάτι,πιπέρι,πάπρικα ,ρίγανη.Επίσης προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και βράζουμε καλά την σάλτσα,βάζουμε την μισή στο ταψί ,αραδιάζουμε τα κομμάτια του ψαριού,επίσης ανάμεσα τους βάζουμε τις πατάτες.
- Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ,το υπόλοιπο λάδι και αν χρειάζεται λίγο ζεστό νερό.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψήνουμε 3/4 της ώρας στους 250 βαθμούς η μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να μελώσει η σάλτσα.
Βρήκα την συνταγή στο νετ,έκανα μικροαλλαγές