Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4198-tourkikoryziken.jpg
Τούρκικο Ρύζι



Ξιφίας στο φούρνο με σάλτσα λεμονιού

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα γρήγορο κι ελαφρύ πιάτο, γεμάτο όμως από άρωμα και γεύση!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 2 φέτες ξιφία
  • ½ ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι κόκκους πιπεριού
  • 1 ντομάτα φρέσκια κομμένη σε κύβους ελαιόλαδο  

Σάλτσα  

  • Χυμός ½ λεμονιού μεγάλου ή 1 μικρού
  • 2 κ. σ. νερό
  • 2 κοφτά κ.γ. αλεύρι
Οδηγίες

  1. Πλένουμε τις φέτες του ξιφία και τις βάζουμε σε μεγάλο ταψί. Τις περιχύνουμε με το λάδι κι από τις δύο πλευρές.  Το ίδιο κάνουμε και με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τους κόκκους πιπεριού (εγώ είχα πράσινους) και πασπαλίζουμε τη μισή ποσότητα άνηθου και κρεμμυδιών.
  2. Γυρίζουμε τις φέτες κι από την άλλη πλευρά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα άνηθου και κρεμμυδιών. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί μας και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν οι φέτες για 2 ώρες.
  3.  Μετά την 1η ώρα γυρίζουμε τις φέτες από την άλλη πλευρά κι αφήνουμε για άλλη 1 ώρα.
  4.  Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε τη ντομάτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C - 200 C για  20-30 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε το ζουμί με τα μυρωδικά από το ταψί και το ρίχνουμε σε ένα τηγάνι. Στο multi χτυπάμε το χυμό λεμονιού με το νερό και το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει.
  6. Σερβίρουμε τις φέτες ξιφία και περιχύνουμε με τη σάλτσα του.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μαρινάρουμε τον ξιφία για να παραμείνει τρυφερός και να μη στεγνώσει.
  • Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα κι αν θέλουμε συνοδεύουμε με βραστές πατάτες.

Παρόμοια συνταγή: Ο ξιφίας του καλοκαιριού και της δίαιτας

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 06 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αχ τι ωραιο νοστιμο φαγητο!!γεματο γευση!!
μπραβο Μαργκο μου!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 06 Μάρτιος 2011
Έχεις απόλυτο δίκιο για το μαρινάρισμα. Ο ξιφίας είναι άπαχο ψάρι και θέλει την υγρασία του και τη γεύση του.
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 06 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
η σαλτσα του ωραια δεμενη,μπραβο Μαργκο πεντανιστιμο ειναι και το ζηλεψα!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 06 Μάρτιος 2011
Μάρεσε αυτή η συνταγή ! πολύ καλή μου φαίνεται!θα την δοκιμάσω! και οι φωτογραφίες τέλειες,δεν υπάρχει καμιά απορία,μπράβο!
Σχόλιο από gaknis , Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
λοιπον κορίτσια το δοκίμασα αυτο το πιάτο σήμερα κιόλας καλα έγινε το κάτι άλλο,το ψάρι κρατά όλη την τρυφεράδα του και τα μυρωδικά βγάζουν ένα πολύ λεπτό άρωμα.εγώ έβαλα και λίγο φινόκιο.Μπράβο Μαργκό μου!!!!!!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία συνταγή για φιλέτο ψαριού!!Μπράβο Μάργκο:))
Μεταφορά στην κορυφή