Άνοιγμα φύλλου γρήγορα και έξυπνα
Έξυπνος τρόπος έτσι ώστε να ανοίγουμε ένα μόνο φύλλο και να φτιάχνουμε μια ολόκληρη πίτα.
- 4 ποτήρια αλεύρι
- 1 1/2 ποτήρι νερό
- 1 φλ. του καφε ελαιόλαδο η βούτυρο
- λίγο ξύδι
- αλάτι
- νισεστέ για το άνοιγμα
- λαδι για το ταψι και για ενδιαμεσα στα φυλλα, αφου βεβαια τα ανοιξουμε, προσοχη οταν τα ανοιγουμε δεν βαζουμε καθολου λαδι
- Κανουμε μια λακκουβα στο αλευρι μας και ριχνουμε σιγα σιγα τα υγρα μας υλικα, ζυμωνουμε καλα και αφηνουμε 60 λεπτα να ξεκουραστει το ζυμαρι μας.
- Βαζουμε μπολικο νισεστε στο ξυλο μας και ανοιγουμε τα 6 μπαλακια σε μικρα φυλλα, βαζουμε αναμεσα μπολικο νισεστε και αρχιζουμε και ανοιγουμε το φυλλο μας, προσεχουμε τις ακρες να μην κολλησουν και βαζουμε νισεστε.
- Εχουμε ετοιμο το ταψακι μας λαδωμενο και αρχιζουμε να ξεκολλαμε τα φυλλα μας ενα ενα και να τα στρωνουμε στο ταψι μας αφου τα λαδωνουμε ή τα βουτυρωνουμε ενδιαμεσα
- Το φυλλο πρεπει να ειναι μεγαλυτερο απο το ταψι μας, ετσι ωστε οταν το στρωνουμε μεσα να κανει πλισε
- Γεμιση βαζουμε ο,τι θελουμε
Για την λαμαρινα της κουζινας
Εαν δεν εχετε νισεστε βαλτε κορν φλαουρ,ποτε ομως αλευρι