Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3441-soupiesxorta.jpg
Σουπιές με μυρωδιές



Βυσσινάδα και μαρμελάδα βύσσινο 2 σε 1

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 01 Αύγουστος 2013
none
Περιγραφή

Φτιάχνουμε βυσσινάδα, αλλά δεν πετάμε τον καρπό, τον κάνουμε μαρμελάδα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κιλά βύσσινο
  • 3 κιλά ζάχαρη
  • Μισή κούπα νερό
  • Μισό και μισό λεμόνι
Οδηγίες
  1. Αφαιρούμε από τα βύσσινα τα φύλλα και κοτσάνια. Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα τη βαθιά.
  2. Με το εργαλείο που πατάμε τις βρασμένες πατάτες και κάνουμε τον πουρέ μέσα στην κατσαρόλα, πιέζουμε τα βύσσινα όπως είναι με τα κουκούτσια και τα σπάμε αρκετά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη επάνω και το νερό και αφήνουμε όλο το βράδυ σκεπασμένη την κατσαρόλα να λιώσει αρκετά η ζάχαρη και να κατεβάσει το ζουμί το βύσσινο.
  3. Την επόμενη βράζουμε το μείγμα, ανακατεύοντας αρκετές φορές και ξαφρίζοντας αρχικά, για 40 λεπτά περίπου, ώστε το σιρόπι μας τα δέσει και να φτιάχνει «κόμπο» όπως λέω και στη συνταγή μου για βύσσινο γλυκό της μαμάς. Στο τέλος ρίχνουμε και το χυμό από μισό ζουμερό λεμόνι και μόλις πάρει βράση, το κατεβάζουμε.
  4. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά το αφήνουμε 5 λεπτά και το σουρώνουμε σε λεπτή σίτα. Αφήνουμε αρκετή ώρα να στραγγίξει η βυσσινάδα από το μείγμα μας, χωρίς να πιέσουμε τον πολτό. Βάζουμε τη βυσσινάδα σε καθαρά μπουκάλια .
  5. Δε θέλω όμως να πετάξω και τον πολτό από τα βύσσινα που έχει μείνει, και έτσι κάνω μια εύκολη μαρμελάδα. Όταν κρυώσει αρκετά ο πολτός, αφαιρώ τα κουκούτσια ( τα περισσότερα έχουν φύγει από τη σάρκα αρχικά, όταν τα πίεσα με την πρέσα πατάτας) και βάζω τον πολτό στην κατσαρόλα, προσθέτω 1 κούπα βυσσινάδα και 1 κούπα νερό, τα βράζω για λίγο και τα ανακατεύω συνεχώς , στο τέλος ρίχνω και το χυμό από το μισό λεμόνι και η μαρμελάδα μου είναι έτοιμη, κρυώνει και στο βάζο και στη συνέχεια στο ψυγείο.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αραιώνουμε τη βυσσινάδα με κρύο νερό σε αναλογία 1 προς 6.

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 03 Αύγουστος 2013
2 σε ένα !Πολύ καλή ιδέα!Μια άλλη ιδέα είναι να αραιώσουμε την βυσσινάδα με δροσερή σπράιτ! Δοκιμάστε το!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 04 Αύγουστος 2013
Θα το δοκιμάσω σε πρώτη ευκαιρία....
Μεταφορά στην κορυφή