Βραζιλιάνικο κέικ
- 4 αυγά ξεχωριστά
- 100 ml γάλα.
- 2 κ,σ βούτυρο μαλακό
- 200 γρ ζάχαρη. Εγω έβαλα 100 γρ
- 300 γρ αλεύρι που φουσκωνει ( αν δεν έχουμε βάζουμε κανονικό με 2 κ.γλ. μπεικιν )
- 2 βανιλιες
- 40 μλ Ρουμι η κονιακ
Για να το σιρόπι που θα ποτίσουμε
- 1 κουτι ζαχαρουχο.
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ το ίδιο σε ποσότητα με το ζαχαρουχο
Για πασπάλισμα
- 200 γρ Ινδοκαρυδο
- Αναβουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Βουτυρωνουμε μια φόρμα 40χ30.
- Χτυπάμε τα άσπραδια σε μαρέγκα. Χτυπάμε τους κροκους με τη ζάχαρη ,τις βανιλιες ,το μισο γαλα και το βούτυρο να αφρατεψουν. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι ρίχνουμε και το κονιακ η Ρουμι. Προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατευουμε ελαφρά
- Ρίχνουμε το μίγμα στην φόρμα και Ψήνουμε για 40 λεπτα. Αφήνουμε να κρυωσει και το κόβουμε σε κομμάτια.
- Ανακατευουμε το ζαχαρουχο με το γάλα έβαπορέ Και περιχυνουμε το κεικ. παπασλιζουμε με την καρύδα.
- Σκεπαζουμε καλά με αλουμίνχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Μπορούμε να το σερβιρουμε σκέτο η και με φρούτα
Μπορούμε να βάλουμε και ζαχαρουχο σε καραμέλα. Τότε θα έχουμε άλλη γεύση !
Η γεύση του μοιάζει με τα σοκολάτακια Raffaelo
Η συνταγή από εδώ
Το ανακατευεις με το ένα ποτέ καλα και το ρίχνεις επάνω στο κομμένο κεικ .......
Το ταψί σου καλό είναι έπρεπε να ρίψεις επάνω μπόλικη καρύδια όλο το φακελάκι
Που είναι στα 200 γρ
Το γάλα το τραβάει όλο το κεικ μην το φοβάσαι