Βούτυρο πορτοκαλιού.
- 150 γρ. βουτυρο
- ξυσμα ενος πορτοκαλιου
- 2 κουταλιες σουπας ζαχαρη άχνη
- 1 πορτοκαλι βιολογικης καλλιεργιας (θελουμε το ξυσμα και τον χυμο του)
- Αφηνουμε το βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου να λιωσει.
- Πλενουμε το πορτοκαλι καλα, το σκουπιζουμε, με την λεπτη μερια του τριφτη περνουμε το ξυσμα του πορτοκαλιου και επειτα το στιβουμε.
- Περνουμε το βουτυρο, μια κουταλια χυμο, το ξυσμα και τη ζαχαρη και τα ανακατευουμε καλα και ειναι ετοιμο!
- Αν θελουμε το βαζουμε σε παγωθηκες για να το χωρισουμε σε μεριδες (οι οποιες ειναι ωραιες για το πρωινο).
- Ταιριαζει επισης και σε κρουασαν και σε βάφλες αλλα και σε οποιοδηποτε κεικ ή γλυκο θελουμε!
- Μπορείτε επίσης να κάνετε μεγαλύτερες ποσότητες και να βάζετε στα διάφορα γλυκά σας γιατί μπορείτε να το διατηρήσετε στην κατάψηξη.
Οποιοδήποτε βούτυρο κάνει, ακόμα και μαργαρίνη;
Αλήθεια πόσος χρόνος χρειάζεται για να δέσουν τα αρώματα και να το χρησιμοποιήσουμε;
οσο για το αν ειναι βλαβερο για την υγεια μας απο την στιγμη που θα φτασει την θερμοκρασια περιβαλλον δεν νομιζω να προλαβει να δημιουργηθουν βακτηρια που να ειναι βλαβερα...εγω ετσι το κανω και ειμαι μια χαρα...