Βλήτα σαλάτα με ντομάτα, σκόρδο και κρεμμύδι
- 1 κ. βλήτα,
- 2 φρέσκιες ντομάτες,
- 1 κρεμμύδι μέτριο,ξερό
- μαϊντανό ψιλοκομμένο,
- 200 γρ. τριμμένη φέτα,[προαιρετικά]
- 2 σκ. σκόρδο,
- αλάτι.
Για τη σος:
- 6-8 κ.σ. λάδι,
- 4 κ. σ. ξύδι,
- 1 κ.. γλ. μουστάρδα,
- αλάτι.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε τα βλήτα.
- Βάζουμε αρκετό νερό σε μεγάλη κατσαρόλα να βράσει. Ρίχνουμε αρκετό αλάτι και τα βλήτα να βράσουν, αν είναι τρυφερά 10 λεπτά φτάνουν.
- Τα ρίχνουμε σε σουρωτήρι, τους ρίχνουμε κρύο νερό να μείνει το χρώμα τους!
- Βάζουμε σε σαλατιέρα τα βλήτα. Τρίβουμε την ντομάτα ή την κόβουμε λεπτές φέτες, το ίδιο κάνουμε με το σκόρδο και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε από πάνω την φέτα και τον μαϊντανό.
- Ετοιμάζουμε τη σος: ρίχνουμε όλα τα υλικά της σος στο μπλέντερ ή σε σέικερ και χτυπάμε καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και συνοδεύουμε τα ψάρια μας.
Για πιο λεπτά κομμάτια ντομάτας-σκόρδου και κρεμμυδιού τρίψτε τα στην χοντρή πλευρά του τρίφτη σας!