Black- Forest ρολό
Για το παντεσπάνι
- 5 αυγά ολόκληρα
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ ζάχαρη
- 130 γρ αλεύρι σκληρό
- 1 κ.γλ. μπεικιν
- 20 γρ νισεστέ
- 3 κ.σ. κακάο
- 1 βανίλια
- 1 κ.γλ. λάδι
Για τα υπόλοιπα
- 1 βάζο κεράσια σε κονσέρβα
- 1 κ.σ νισεστέ
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 κ.σ. λικέρ κεράσι ή άλλο λικέρ
- 600 γρ κρέμα γάλακτος
- 1 βανίλια
- 100 γρ. σοκολάτα κομμένη με το μαχαίρι ή χοντροτριμμένη
- κεράσια για το στόλισμα
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βάζουμε τα κεράσια να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό.
- Χτυπάμε τα αυγά στο mixer με την ζάχαρη και την βανίλια για 8 λεπτά.
- Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι, αλεύρι, μπέικιν, νισεστέ, το πικρό κακάο και το αλάτι.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα περνάμε από το κόσκινο για να μην έχουν σβώλους, το προσθέτουμε στα χτυπημένα αυγά και το ανακατεύουμε με το σύρμα τον αυγών όχι στο mixer.
- Βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και ρίχνουμε το μίγμα μέσα να πάει παντού.
- Το ψήνουμε για 12 λεπτά
- Μόλις ψηθεί το βάζουμε απάνω σε μια πετσέτα κουζίνας με αρκετή ζάχαρη.
- Μουσκεύουμε το λαδόχαρτο και το παίρνουμε από το παντεσπάνι και το τυλίγουμε σε ρολό.
- Παίρνουμε 250 gr από τον χυμό τον κερασιών, βάζουμε τον νισεστέ με 1 κουταλιά ζάχαρη και 4 κουταλιές από τον χυμό και το διαλύουμε.
- Βάζουμε τον υπολοιπο στην φωτιά. Μόλις πάρει βραση ρίχνουμε τον διαλυμένο νισεστέ, λίγη κανέλα, το ανακατεύουμε, το αφήνουμε λίγο να βράσει.
- Μετά το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε και λίγο κεράσι ή άλλο λικέρ.
- Χτυπάμε την σαντιγί
- Ανοίγουμε το ρολό, το αλείφουμε με την κομπόστα, βάζουμε το 1/3 της σαντιγής,
- Βάζουμε λίγη από την κομμένη σοκολάτα και τα κεράσια.
- Κρατάμε 8 για το γαρνίρισμα
- Τυλίγουμε το ρολό, γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγί και με την σοκολάτα, βάζουμε τα κεράσια επάνω και το βαζουμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε