Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...


black forest - μπλακ φόρεστ

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 25 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Είναι μια υπέροχη τούρτα σε νηστίσιμη εκδοχή και έτσι όπως έγινε με τις αλλαγές μου, είναι και εύκολη. Θα βάλω τη συνταγή όπως είναι της Βέφας και μετά θα αναφέρω και τις αλλαγές που έκανα εγώ. Μη σας φοβίζει, δεν είναι δύσκολη όσο φαίνεται.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

για τη βάση

· 3 κούπες αλεύρι

· 2 κουταλάκια σόδα

· 1/3 κούπας κακάο

· 1 κουταλάκι αλάτι

· 3 συσκευασίες βανίλια

· 2 κούπες ζάχαρη

· 3 κουταλιές ξύδι

· 3/4 κούπας καλαμποκέλαιο

· 1 2/3 κούπας νερό

για τη σάλτσα κεράσι ή βύσσινο

· 1 κομπόστα 800 γρ., κεράσι ή βύσσινο

· 2 κουταλιές κορν φλάουρ

· 1/2 κούπα ζάχαρη

· 2 κουταλιές κονιάκ

· 1/4 κουταλιά εσάνς πικραμυγδάλου

για τη διακόσμηση

· 2 κούπες φυτική κρέμα

· καρουλάκια σοκολάτας

· τριμμένη σοκολάτα

Οδηγίες

Για τη βάση: Ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά, αφού πρώτα τα κοσκινίσετε. Προσθέστε τα υγρά υλικά. Προσοχή, δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα η ζύμη. Αδειάστε το μίγμα σε φόρμα 35 εκ. περίπου, που έχετε στρώσει με βουτυρωμένο λαδόχαρτο και ψήστε στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 20' - 30'.

Έφτιαξα το μείγμα για παντεσπάνι όπως αναφέρεται, αλλά εκεί που λέει νερό εγώ έβαλα πορτοκαλάδα φρέσκια. Δεν το έβαλα σε φόρμα για να μην ταλαιπωρηθώ στο χώρισμα με το νήμα ή με το μαχαίρι.. Το έβαλα όλο στη λεπτή λαμαρίνα του φούρνου μου, αφού πρώτα άπλωσα κάτω λαδόκολλα. Όταν ψήθηκε, το έκοψα σε 3 ίσα μέρη . Αυτό θα ήταν οι 3 πάτοι της τούρτας.

Για τη γέμιση: Στραγγίστε την κομπόστα. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα και προσθέστε το ζουμί της κομπόστας. Βράστε το μίγμα, έως ότου πήξει και διαυγάσει. Αφήστε το στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό. Προσθέστε το κονιάκ και ανακατέψτε. Βουτήξτε στο μίγμα 36 κεράσια ή βύσσινα, βγάλτε τα και αφήστε τα στην άκρη, Ρίξτε μέσα στο μίγμα τα υπόλοιπα κεράσια ή βύσσινα και αφήστε το μέχρι να κρυώσει τελείως. Χτυπήστε τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη και το εσάνς πικραμυγδάλου.

Εδώ εγώ έκανα τις εξής αλλαγές: Είχα σπιτικό βύσσινο γλυκό και πήρα λίγο από το ζουμί του και το αραίωσα με λίγο λικέρ κιρς ή κονιάκ ή ρούμι και με αυτό πότισα το παντεσπάνι μου. Στράγγισα και αρκετά βύσσινα γλυκό και τα έβαλα στην άκρη.

Συναρμολόγηση: Χωρίστε το ψημένο παντεσπάνι σε 3 ίσα μέρη. Βάλτε το ένα σε πιατέλα και βγάλτε με ένα κορνέ στην περιφέρειά του, ένα χοντρό κορδόνι από σαντιγύ. Αδειάστε μέσα το μισό μίγμα με τα κεράσια και τοποθετήστε από πανω, προσεχτικά, το δεύτερο παντεσπάνι. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μίγμα και τοποθετήστε από πάνω το τρίτο παντεσπάνι. Καλύψτε ολόκληρο το κέικ με σαντιγύ και αλείψτε τα τοιχώματα με τριμμένη σοκολάτα. Από πάνω στολίστε με καρουλάκια σοκολάτας και τα κεράσια ή τα βύσσινα που κρατήσατε στην άκρη.

Πήρα τον πρώτο πάτο και τον πότισα με λίγο από το υγρό που ανέφερα παραπάνω. Πάνω έβαλα ένα στρώμα σαντιγί και μέσα του έβαλα αρκετά βύσσινα γλυκό. Πάνω τον 2ο πάτο και ξανά την ιδια διαδικασία. Τέλος τον τελευταίο πάτο, πάνω στόλισα την σαντιγί όπως βλέπετε, και έτριψα και σοκολάτα. Στόλισα και αρκετά βύσσινα….

Καλή επιτυχία.

Λίγα μυστικά ακόμα

Mπορεί να φτιαχτεί και σε ατομικά μπολ ή ποτήρια.

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 27 Δεκέμβριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Την εφτιαξα προχθές
με τον κουνιαδο μου για να την κανουμε δώρο στην πεθερά μου
κάναμε μιάμιση δώσει
Πήραμε ενα μέρος απο την άσπρη κρέμα βάλαμε μεσα λοιωμενη σοκολάτα
Και ετςι είχαμε δυο διάφορες κρέμες και σε χρωμα
Την κάναμε τουρτα πολυ ωραία και γευστική

Μεταφορά στην κορυφή