Bûche de Nöel από Georgia Weismüller
Για το κέικ
- 3-4 αυγά
- 70 γρ ζάχαρη
- 100 γρ αλεύρι.
Για το σιρόπι.
- 120 γρ νερό
- 70 ζάχαρη
- λίγο λικερ του γούστο σας (εγώ έβαλα κεράσι) το αφήνουμε να βράσει.
Για την σοκολάτα γκαναζ
- 360 γρ κρέμα γάλακτος
- 250 γρ πικρή σοκολάτα
- Για την σοκολάτα: βάζουμε την κρέμα να βράσει σε μια κατσαρόλα, και σε ένα μπολ βάζουμε την σοκολάτα, την βάζουμε επάνω από την κρέμα γάλακτος να λιώνει μέχρι να βράσει η κρέμα, ανακατεύουμε την σοκολάτα από έξω προς τα μέσα.
- Βάζουμε την κρέμα στην σοκολάτα και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά, την σκεπάζουμε με μεμβράνη, καλά και την βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο.
- Για το κέικ: Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά και βάζουμε την ζάχαρη, και στο τέλος το αλεύρι, το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενωθεί καλά. Το βάζουμε στο ταψί με λαδόκολλα και το απλώνουμε να είναι ίσιο. Το βάζουμε στο θερμό φούρνο μας στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Το περνάτε το κέικ με το λικερ, βάζουμε το ένα τρίτο από την σοκολάτα επάνω, το κάνουμε ρόλο, κόβουμε λοξά τις άκρες, τις βάζουμε στην άκρη, περνάμε με μια σπάτουλα την σοκολάτα επάνω στο ρολό, βάζουμε και τις δύο άκρες από της αντίθετες μεριές, και τις περνάμε με την σοκολάτα, στο τέλος, παίρνουμε ένα πιρούνι, και κάνουμε τον κορμό του δέντρου, και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη πριν το προσφέρουμε. Καλή επιτυχία!