Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

买美国迈阿密UM大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,迈阿密大学文凭毕业证,...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:49
买美国俄亥俄UO大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,俄亥俄大学文凭毕业证,...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:47
买美国SMU大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,南方卫理公会大学文凭毕业证...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:47
买美国Auburn奥本AU大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,奥本大学文凭...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:45
Απ:买美国爱荷华州的大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,爱荷华大学文凭毕...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:43
买美国爱荷华州的大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,爱荷华大学文凭毕业证,...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:43
买美国密苏里州MIZZOU大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,密苏里大学哥...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:40
买美国加州UCSC克鲁兹大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,加州大学圣克鲁...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:39
买美国纽约SBU石溪大学大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,纽约州立大学石...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:37
买美国名校AU大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,大学文凭毕业证,买美国毕...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:36
买美国密歇根州MSU大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,密歇根州立大学文凭...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:33
买美国UCONN大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,康涅狄格大学文凭毕业证...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:33
买美国Purdue大学文凭办普渡大学毕业证微q/744043126留学回国美国普渡大学西拉法...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:32
买美国德克萨斯UT大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,德州大学文凭毕业证,...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:31
买美国PITT匹兹堡大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,匹兹堡大学文凭毕业...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:30
买美国RPI大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,伦斯勒理工学院文凭毕业证,...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:28
Απ:买美国波士顿BU大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,波士顿大学文凭毕...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:25
买美国波士顿BU大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,波士顿大学文凭毕业证,...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:24
买美国BC波士顿大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,波士顿学院文凭毕业证,...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:24
买美国学历认证大学毕业证成绩单微Q744043126/伪造留学文凭,塔夫斯大学文凭毕业证,买...
dfdsfsdg02 23.9.2023 20:22
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Bασιλόπιτα με γέμιση μπακλαβά

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 31 Δεκέμβριος 2016
none
Περιγραφή

Μια εύκολη και πολύ νόστιμη Βασιλόπιτα - κέικ από τον Ανδρέα Λαγό ! Καλή γλυκιά χρονιά να έχουμε με υγεία!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Για τη γέμιση:
  • 80 γρ. αμύγδαλα
  • 80 γρ. φουντούκια
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 5 κ.σ. σουσάμι
  • 1/4 κ.γ. κανέλλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. μπαχάρι
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 5 κ.σ. μέλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
  • Για το κέικ:
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
  • 150 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 κ.γ. βανίλια υγρή
  • 150 γρ. μέλι
  • 200 γρ. γάλα φρέσκο.
  • Για την επικάλυψη:
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. μέλι
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 100 γρ. αμύγδαλα & φουντούκια .
Οδηγίες
  1. Για τη γέμιση:
  2. Καβουρδίζουμε και τρίβουμε σε χοντρά κομμάτια τα αμύγδαλα και τα φουντούκια. Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και το σουσάμι. Τρίβουμε την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, το κουκουνάρι, το σουσάμι, ξύσμα από πορτοκάλι και μέλι. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο και την κανέλλα. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Για το κέικ μελιού:
  4. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα. Βάζουμε ένα – ένα τα αβγά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, την υγρή βανίλια, μέλι, αμύγδαλο τριμμένο, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και ανακατεύουμε στο μίξερ ή με το χέρι, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα για κέικ.
  5. Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί στις φόρμες και τις αλείφουμε με μαργαρίνη με βούτυρο. Στρώνουμε μία δόση ζύμης και μία δόση γέμισης. Προσθέτουμε ζύμη, μετά γέμιση και τέλος σκεπάζουμε με τη ζύμη. Βουτάμε τα δάχτυλα μας στο κονιάκ και πιέζουμε την επιφάνεια της βασιλόπιτας για να βγει όταν ψηθεί, πιο επίπεδη από πάνω.
  6. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου , μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι όταν τρυπήσουμε το κέντρο του κέικ.
  7. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και τo αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
  8. Για την επικάλυψη:
  9. Ανακατεύουμε το κονιάκ με το μέλι για να γίνουν σιρόπι.
  10. Χοντροκόβουμε και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια. Όταν κρυώσει το κέικ, περιχύνουμε όλη την επιφάνεια με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τα φουντούκια, κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και μέλι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ δεν καβούρδισα τα αμύγδαλα , δεν έβαλα φουντούκια και σουσάμι δεν αρέσουν στα παιδιά μου . Επίσης δεν πρόσθεσα στο τέλος το μέλι όπως έκανε ο σεφ ,έχει ήδη πάρα πολύ το κέικ,το σιρόπι. Η συνταγή εδώ : http://chefonair.gr/syntages/vasilopita-gemisi-mpaklava/

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή