Βασιλόπιτα με φρούτα και ξηρούς καρπούς
- 250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο.
- 2 κούπες ζάχαρη΄
- 6 αυγά.
- 3 κουταλιές σούπας κονιάκ.
- Ξύσμα 2 πορτοκαλιών.
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού.
- 1 γιαούρτι ,
- 1 φαρίνα.
- 2 κουταλάκια μπέκιν,
- 1/2 κούπα ινδική καρύδα.
- 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια ,αμύγδαλα και φουντούκια μαζί.
- Λίγο γαρύφαλλο ,λίγη κανέλα.
- 4 γλυκά δαμάσκηνα.
- 3 ξερά βερύκκοκα,
- 1 φέτα ανανά αφυδατωμένα,
- 2- 3 φέτες ακτινίδιο αφυδατωμένες,
- 2 κομμάτια παπάγια αφυδατωμένα,
- 3-4 φραουλίτσες αφυδατωμένες,
- 2-3 σύκα ξερά ,όλα αυτά ψιλοκομένα.
- 1 χούφτα ξανθές σταφίδες ,
- 1 χούφτα μαύρες σταφίδες.
- Για το γλάσσο:
- 1 άσπρη κουβερτούρα 180 γραμμαρίων
- 15 κουταλιές κρέμα γάλακτος,
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βούτυρο,
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη ,προσθέτουμε τα αυγά ,τον χυμό ,το ξύσμα ,το γιαούρτι,το κονιάκ,το αλεύρι ,το μπέκιν ,την κανέλα το γαρύφαλλο ,το αλεύρι ,και την καρύδα.
- Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα αφυδατωμένα φρούτα .
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 35 νούμερο.Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το κουνάμε να στρώσει παντού το ίδιο.Βάζουμε το νόμισμα .
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 περίπου λεπτά.Βυθίζουμε ένα ξυλάκι η μαχαίρι και αν βγεί στεγνό η βασιλόπιτα μας ψήθηκε.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο:Λυώνουμε την σοκολάτα σε μπέν -μαρί ,προσθέτουμε το βούτυρο ,και στην συνέχεια την κρέμα γάλακτος.
- Την αφήνουμε 10 λεπτά στο ψυγείο και μετά την στρώνουμε στην βασιλόπιτα μας .
- Διακοσμούμε ανάλογα το γούστο μας.
Η βασική συνταγή είναι της φίλης μου της Μάρας,την ευχαριστώ που μου την έδωσε. Εγώ έκανα μερικές προσθαφαιρέσεις.