Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Βασιλόπιτα 2013

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 01 Ιανουάριος 2013
none
Περιγραφή

Μια εύκολη και γευστική Βασιλόπιτα!

Συστατικά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψιχα,
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο,
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
  • 6 αυγά,
  • 3&1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι σκληρό,
  • 2 κουταλάκια τσαγιού μπέκιν πάουντερ,
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι,
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα.

Για επάνω:

  • 2 ασπράδια,
  • 300 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.
Οδηγίες
  1. Ζεματάμε και ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα. Τα ροδίζουμε για λίγο στον φούρνο ,και αφού κρυώσουν τα αλέθουμε στο μούλτι.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο ρίχνουμε λίγη-λίγη την ζάχαρη, προσθέτουμε ένα-ένα τα κροκάδια. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπαίκιν και το αλάτι, και το ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου αλληλοδιαδοχικά με το γάλα. Προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο. Κάνουμε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας ελαφρά.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30χ40 και το αλευρώνουμε. Τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι ,και ρίχνουμε στο ταψάκι το μείγμα και το απλώνουμε με σπάτουλα να πάει παντού το ίδιο.
  4. Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ,160ο για 40 λεπτά.
  5. Όταν κρυώσει την αναποδογυρίζουμε σε δίσκο και γαρνίρουμε κατά βούληση. Εγώ χτύπησα 2 ασπράδια με 300 γραμμάρια άχνη ,1 κουταλιά λεμόνι σε σφιχτή μαρέγκα και μαυτήν κάλυψα και στόλισα την βασιλόπιτά μου.
Λίγα μυστικά ακόμα

Πήρα την συνταγή από το Follow@ mageiriki

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή