Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Βαρκούλα Φράουλα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 20 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή Mια νόστιμη συνταγή για γλυκό, που σε ταξιδεύει!
Συστατικά

παντεσπάνι γρήγορο

  • 2 κ.σ, ζεστό νερό
  • 5 αυγά
  • 180 γρ ζάχαρη
  • 180 γρ αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια

γέμιση

200 γρ Φράουλες

κρέμα

  • 2 φακελάκια Άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση φράουλας
  • ή κάνουμε την κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ Φράουλες
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 30%  λιπαρά πάρα πολύ  κρύα
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 φύλα ζελατίνα
Οδηγίες


Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

Παίρνουμε το  ταψί της κουζίνας και βάζουμε μια λαδόκολλα

Βάζουμε όλα τα υλικά στην λεκάνη του μίξερ και τα χτυπάμε όλα μαζί για 10 έως 15 λεπτά.

Αδειάζουμε τον χυλό μέσα στο ταψί  και ψήνουμε το παντεσπάνι για 12  λεπτά.

Μόλις ψηθεί, το βάζουμε απάνω σε μια πετσέτα κουζίνας με αρκετή ζάχαρη.

Μουσκεύουμε το λαδόχαρτο και το παίρνουμε από το παντεσπάνι και με ένα πιατάκι κόβουμε κύκλους

Αμέσως τους τυλίγουμε λίγο.

Βάζουμε σε μια σακούλα καρνέ από την κρέμα και γεμίζουμε τις βαρκούλες

Βάζουμε και μια φράουλα επάνω για ντεκόρ και τις βάζουμε στο ψυγείο.

Γέμιση με κρέμα γάλακτος

Βάζουμε σε κρύο νερό την ζελατίνα να μαλακώσει.

Χτυπάμε καλά στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να αφρίσει και να πήξει.

Κρατάμε λίγες φράουλες για το γαρνίρισμα, τις άλλες τις κάνουμε πουρέ με το μουλτι

προσθέτουμε και τις 2 κ,σ ζάχαρη

Πετάμε το νερό από την ζελατίνα και την ζεσταίνουμε λίγο να διαλυθεί και την προσθέτουμε στην φράουλα,

Ρίχνουμε και σιγά σιγά με απαλές κινήσεις την σαντιγί, ανακατεύοντας ελαφρά.

Σερβίρουμε όπως βλέπετε στη φωτογραφία

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 21 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ανεξάντλητη φαντασία έχεις,Bianka!!!Μπράβο!!!!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 21 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραίο και γρήγορο γλύκισμα!!
Μεταφορά στην κορυφή