Αυγά κόκκινα παραδοσιακά

Πολλές οι παραλλαγές για τα αυγά της Λαμπρής ,όμως τα κόκκινα είναι αυτά της παράδοσης!
- 18-20 αυγά σκούρα(έχουν πιο γερό τσόφλι)
- 3 λίτρα νερό.
- Κόκκινο χρώμα σε φακελάκι.
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι.
- Λάδι για το γυάλισμα.
- Λίγα κομματάκια γάζας.
- Αφήνουμε τουλάχιστον 8 ώρες έξω από το ψυγείο τα αυγά μας.
- Βάζουμε το νερό στην φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, διαλύουμε σαυτό την μπογιά μέσα σε ένα μικρό κομμάτι τούλι η γάζα. Προσθέτουμε και το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά, και αρχίζουμε να προσθέτουμε τα αυγά με το κουτάλι ένα-ένα ,και προσεχτικά για να μην χτυπήσουν μεταξύ τους.
- Τ΄αφήνουμε να βράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά τουλάχιστον 1/2 ώρα.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τα γυαλίζουμε με γάζα βουτηγμένη σε λάδι.
Η πολύ χαμηλή θερμοκρασία είναι εγγύηση ότι θα βγάλουμε γερά τα αυγά μας από την κατσαρόλα.