Αυγά γεμιστά και πικάντικα

Αυγά κόκκινα που περίσσεψαν τώρα το Πάσχα, αλλά και αυγά που φτιάχνουμε για μεζεδάκι, για μπουφέ, αλλά και για πάρτυ.
- Αυγά σφικτά βρασμένα ή περισσεύματα κόκκινων αυγών
- Μαγιονέζα
- Μουστάρδα
- Ανθότυρο ή τριμμένη παρμεζάνα
- Χρωματιστές πιπεριές
- Μαϊντανός ψιλ/νος
- Πάπρικα γλυκιά
- μαρούλι
- Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε ανάλογα με το σχήμα που θα δώσουμε.
- Αφαιρούμε τον κρόκο και σε μπολ τον ανακατεύουμε με μαγιονέζα, μουστάρδα, και τυρί, ώστε να φτιάξουμε έναν πηκτό πολτό, που να στέκεται.
Για τις φωλιές αυγών
Κόβουμε τα αυγά στη μέση, τα τοποθετούμε πάνω σε ψιλ/νο μαρούλι, τα γεμίζουμε και ραντίζουμε με πάπρικα.
Για τις βαρκούλες
Κόβουμε τα αυγά στη μέση, τα γεμίζουμε με το μείγμα της μαγιονέζας, προσθέτουμε χρωματιστές πιπεριές τρίγωνα για πανί και είναι έτοιμα.
Για τα καλαθάκια
- Κόβουμε τα αυγά σε ύψος των 2/3 του αυγού.
- Αδειάζουμε τον κρόκο και γεμίζουμε με τη γέμιση της μαγιονέζας.
- Στο χείλος του αυγού προσθέτουμε ψιλ/νο μαϊντανό.
- Για χερούλι βάζουμε κοτσανάκι μαϊντανού ή κοτσάνι από ρόκα.
Για τα διαβολάκια
- Κόβουμε τα αυγά στα 2/3 του ύψους τους και αδειάζουμε.
- Γεμίζουμε τα αυγά με το μείγμα.
- Κόβουμε κομμάτια κόκκινης πιπεριάς και τα προσθέτουμε ώστε να έχουμε κερατάκια. Τα βάζουμε κατά το 1/3 μέσα στη γέμιση.
- Προσθέτουμε πάπρικα.
- Αν βάλουμε ανθότυρο, πρέπει να προσθέσουμε και αλατοπίπερο.
- Μπορούμε να βάλουμε λιγότερο κρόκο ή και καθόλου στο μείγμα για τη γέμιση.
- Κομμάτια αυγού που περισσεύουν, τα προσθέτουμε στη γέμιση ψιλοκομμένα.

οι βαρκούλες έτοιμες να σαλπάρουν και τα καλαθάκια πολύ ωραία!!!!!!!!