Αχνιστές γλώσσες με λαχανικά
- 4 φιλέτα γλώσσας,
- 2 πιπεριές χρωματιστές,πορτοκαλί,πράσινη και κίτρινη,
- 4 καρότα κομμένα σε φαρδιά μπαστουνάκια,
- 2 σκελίδες σκόρδο σε χοντρές φέτες,
- αλατοπίπερο,
- μαϊντανό ή δυόσμο,
- χυμό 2 λεμονιών ή κρασί,
- ελάχιστο λάδι.
- Σε φαρδύ τηγάνι με καπάκι ή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά μας σε δυνατή φωτιά.
- Τοποθετούμε απάνω τα φιλέτα γλώσσας ,αλατοπιπερώνουμε.
- Σβήνουμε με τον χυμό ή το κρασί ,σκεπάζουμε το σκεύος μας ,χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και σιγοβράζουμε 10-15 ' να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Η συνταγή από το funkycook. Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά όπως κολοκυθάκια κομμένα και αυτά σε μπαστουνάκια.