Ατομικές κρεμμυδόσουπες
- 50 γραμμάρια βούτυρο.
- 3 κουταλιές σούπας λάδι.
- 800 γραμμάρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες.
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι.
- 200 γραμμάρια κρασί άσπρο.
- 1 κουταλιά σούπας κονιάκ.
- 1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι.
- 1 φύλλο δάφνης.
- 1 κύβο βοδινού διαλυμένο σε 2 λίτρα ζεστό νερό.
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες.
- 200 γραμμάρια γκούντα τριμμένη.
- Σκόρδο σκόνη ,
- λίγο λάδι.
- 12 φέτες από μπαγκέτα ψωμιού πάχους ενός πόντου.
- Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια. Τα γυρίζουμε με ξύλινο κουτάλι επί 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά . Στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη για να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε άλλα 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον ζωμό με τον κύβο μέσα ,το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το σκόρδο. Βράζουμε την σούπα 20-25 λεπτά.
- Έχουμε ψήσει στο γκριλ τις φέτες ψωμιού που πάνω τους βάλαμε λίγες σταγόνες λάδι και λίγη σκόνη σκόρδου.
- Βάζουμε σε ατομικά γκιουβετσάκια την σούπα, βάζουμε από πάνω 2 φέτες της μπαγκέτας σε κάθε πήλινο ,και ρίχνουμε από πάνω το τυρί. Τοποθετούμε στο γκριλ (200-220 βαθμούς) και το αφήνουμε εκεί μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.
Βρήκα την συνταγή στο pantespani ,έκανα μικροαλλαγές.