Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2653-tonosalata.jpg
Τονοσαλάτα



Ατομικές κρεμμυδόσουπες

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τετάρτη, 18 Δεκέμβριος 2013
none
Περιγραφή

 Η κλασσική γαλλική σούπα σε ατομικά πήλινα σκεύη!

Συστατικά
  •  50 γραμμάρια βούτυρο.
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι.
  • 800 γραμμάρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι.
  • 200 γραμμάρια κρασί άσπρο.
  • 1 κουταλιά σούπας κονιάκ.
  • 1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι.
  • 1 φύλλο δάφνης.
  • 1 κύβο βοδινού διαλυμένο σε 2 λίτρα ζεστό νερό.
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες.
  • 200 γραμμάρια γκούντα τριμμένη.
  • Σκόρδο σκόνη ,
  • λίγο λάδι.
  • 12 φέτες από μπαγκέτα ψωμιού πάχους ενός πόντου.
Οδηγίες
  1.  Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια. Τα γυρίζουμε με ξύλινο κουτάλι επί 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά . Στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη για να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι.
  2. Ανακατεύουμε άλλα 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον ζωμό με τον κύβο μέσα ,το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το σκόρδο. Βράζουμε την σούπα 20-25 λεπτά.
  3. Έχουμε ψήσει στο γκριλ τις φέτες ψωμιού που πάνω τους βάλαμε λίγες σταγόνες λάδι και λίγη σκόνη σκόρδου.
  4. Βάζουμε σε ατομικά γκιουβετσάκια την σούπα, βάζουμε από πάνω 2 φέτες της μπαγκέτας σε κάθε πήλινο ,και ρίχνουμε από πάνω το τυρί. Τοποθετούμε στο γκριλ (200-220 βαθμούς) και το αφήνουμε εκεί μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.
Λίγα μυστικά ακόμα

 Βρήκα την συνταγή στο pantespani ,έκανα μικροαλλαγές.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή