Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Αραπάκι το σιροπιαστό σοκολατένιο κέικ

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Ένα κέικ, που σερβίρεται και σαν πάστα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 6 αυγα,
  • 1 φ.τσαγιου ζαχαρη,
  • 2 κουβερτουρες,
  • 1 μπεϊκιν,
  • 2 βανιλιες,
  • 3/4 της φ.τσαγιου γαλα,
  • 3 φ.τσαγιου αλευρι για όλες τις χρήσεις,
  • 200 γρ.βουτυρο η λαδι(οτι σας αρεσει),
  • μια τσιμπια αλατι

ΣΙΡΟΠΙ

  • 2 φλ..τσαγιου ζαχαρη,
  • 2 φλ.τσαγιου νερο ,
  • 4 κουτ.σουπας κακαο καλης ποιοτητας (βραζουμε τα υλικά για 5 λεπτα)

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ

  • 2 κουβερτουρες των 125 γρ.
  • 1 φλ. καφε γαλα(εβαπορε αδιαλυτο),
  • 2 κ. σουπας βουτυρο φρεσκο (κανουμε το γλασσο σε μπανιο της Μαριας (μπαιν μαρι)
Οδηγίες
  1. Χωριζουμε τους κροκους απ τ ασπραδια και τους χτυπαμε με την ζαχαρη μεχρι ν ασπρισουν. Ριχνουμε σταδιακα το βουτυρο, λιγο λιγο, το κοσκινισμενο αλευρι εναλαξ με το γαλα, το μπεϊκιν και τη βανιλια μεσα στο αλευρι, το αλατι, τις κουβερτουρες που εχουμε λειωμενες σε μπεν μαρι. Ανακατευουμε καλα ολα τα υλικα μας.
  2. Χτυπαμε καλα τ ασπραδια σε σφιχτη μαρέγκα και με μια σπατουλα ενσωματωνουμε με απαλες κινησεις απο κατω προς τα επανω για να μην μας φυγει ο αερας απ την μαρέγκα. Βουτυρωνουμε ενα ταψακι Νο 30 και ριχνουμε μεσα το κεϊκ, ψηνουμε 50 λεπτα  (αναλογα βεβαια με τον φουρνο σας που τον ξερετε μονο εσεις)
  3. Μολις ψηθει αφηνουμε να κρυωσει λιγο και ριχνουμε κουταλια κουταλια (για να μην παει το σιροπι ολο στον πατο)το σιροπι μας. Αφου κρυωσει καλα βαζουμε και το γλασσο μας και πασπαλιζουμε με κακαο.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μια καλη ιδεα για τα παιδια σας ειναι να το κοψετε κομματακια τετραγωνα η μακροστενα και υστερα να γλασσαρετε και ετσι θα γινουν μικρες παστουλες τις οποιες μπορειτε να τυλιξετε σε αμυγδαλο, ινδικαρυδο, τρουφες χρωματιστες(αυτα ολα κολλανε μια χαρα πανω στο γλασσο).
  • Τις γιορτες που το κανω, βαζω μεσα σταφιδες μεθυσμενες με κονιακ και ξηρους καρπους, προσθετοντας ενα φλ .καφε Αμαρεττο ,γινεται τελειο εαν σας αρεσουν αυτες οι γευσεις.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή