Αρακάς λαδερός με τομάτα
- 1 κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 4 χλωρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι νερού χυμό τομάτας
- ½ ποτήρι κρασιού λάδι
- 1 πατάτα σε φέτες χονδρές
- Αλάτι
- Πιπέρι
1. Σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και τον αρακά.
2. Προσθέτουμε και τις φέτες της πατάτας.
3. Ρίχνουμε τον άνηθο, την τομάτα, το αλατοπίπερο
και λίγο νερό.
4. Μαγειρεύουμε το φαγητό μας περίπου μισή ώρα.
5. Φροντίζουμε να μείνει με λίγο λάδι.