Αρακάς διαφορετικός και για την Σαρακοστή
- ½ κιλό αρακά (κατάψυξης)
- 1 κούπα καλαμπόκι(κατάψυξης)
- 3 πατάτες κομμένες δε κύβους
- 5 μεγάλες γαρίδες για να έχουν σάρκα.
- 1 καρότο κομμένο καρέ
- 1 φλ.του καφέ ρύζι μπασμάτι
- ½ κούπα λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες
- Μερικές ίνες κρόκο κοζάνης
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- ½ ματσάκι άνηθο.
- 1 φλ.του καφέ χυμό ντομάτας
- Ελαιόλαδο για την κατσαρόλα
- Αλάτι-πιπέρι.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν, ρίχνουμε τον αρακά αφού τον έχουμε ξεπαγώσει καλά και τα καρότα. Τα ανακατεύουμε με προσοχή για μερικά λεπτά σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
- Ρίχνουμε τις πατάτες ,το καλαμπόκι(ξεπαγωμένο) τις λιαστές, τον κρόκο,3 ποτήρια ζεστό νερό και τον χυμό ντομάτας. Βράζουμε για 10 λεπτά .
- Τώρα ρίχνουμε τις γαρίδες κομμένες σε χοντρά κομμάτια και τον άνηθο ψιλοκομμένο, βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και το ρύζι πλυμένο, ελέγχουμε και το νερό, αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό ,σβήνουμε το φαγητό περίπου σε 10 λεπτά,να μην φουσκώσει το ρύζι πολύ.
- Το φαγητό θα μείνει με ελάχιστο ζουμάκι.
Ο αρακάς όταν ξεπαγώσει σε νερό, βράζει πολύ εύκολα.