Ανεβατά καλτσούνια με γλυκιά μυζήθρα
Για την ζύμη
- 2 κιλά αλεύρι
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι φυτινη (μισό φυτινη + μισό ελαιόλαδο)
- 4 φλιτζάνια γάλα
- 200γρ μαγιά φρέσκια
- Μαστίχα 6-7 κόκκους
- Mαxλέπι 1 ½ -2 κουταλάκια
Για την γέμιση
- 2 κιλά μυζήθρα γλυκιά
- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 αυγά
- Λίγο κανέλλα
- Για την γέμιση ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αρχικά φτιάχνουμε κάτι σαν προζύμι. Βάζουμε τη μαγιά , 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό και 3-4 κουταλιές αλεύρι. Αφήνουμε στην άκρη να αφρίσει.
- Βάζουμε σε άλλο μπολ τα υπόλοιπα υλικά, τη φυτινη, τη ζάχαρη, το αλεύρι ,αυγά και το υπόλοιπα γάλα. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας και το μείγμα της μαγιάς.
- Χτυπάμε στο multi το μαχλεπι με τη μαστίχα και 2-3 κουταλιές ζάχαρη .
- Αφού ανακατευτούν όλα τα υλικά μας καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό πάντα μέρος για 1-2 ώρες περίπου.
- Όταν είναι έτοιμο το ζυμαράκι μας παίρνουμε ένα μέρος ζύμης και ανοίγουμε φύλλο όσο πιο λεπτό μπορούμε και κόβουμε κύκλους. Βάζουμε από ένα κουταλάκι γέμιση και κλείνουμε. Αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος .
- Όταν έχει λοιπόν ανέβει το ζυμαράκι μας για δεύτερη φορά, τότε τα αλείφουμε ελαφρά με ένα κρόκο αυγού και λίγο νερό μαζί, πασπαλίζοντας με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180’ αντιστάσεις για 30-40’ ανάλογα τον φούρνο.