Ανάποδο κέικ ανανά-κεράσι
- 1 κονσέρβα ανανά σε χυμό στραγγισμένο,
- 12-14 κεράσια φρέσκα ή γλασέ,
- 1/4 φλ. βιτάμ λιωμένο,
- 1 φλ. σκούρα ζάχαρη,
- 200 γρ. φαρίνα,
- 180-200 γρ. ζάχαρη άχνη,
- 2 αυγά,
- 100 γρ. βιτάμ μαλακό,
- 1 φλ. από τον χυμό ανανά ή 1 φλ. γάλα,
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας.
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι 23 εκ. και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη. Στρώνουμε τις στραγγισμένες φέτες ανανά και στα κενά τους βάζουμε από ένα κεράσι.
- Χτυπάμε καλά βιτάμ και άχνη, ρίχνουμε τα αυγά τον χυμό ή το γάλα και τη βανίλια, σιγά σιγά προσθέτουμε την φαρίνα μέχρι να αποκτήσουμε αφράτο μείγμα κέικ.
- Ρίχνουμε προσεχτικά πάνω από τις φέτες ανανά, στρώνουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 35-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
- Αφήνουμε 10' το κέικ να κρυώσει λίγο και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα έτσι ώστε ο ανανάς να είναι στην κορυφή του κέικ.
Γίνεται σε ατομικές φορμούλες βάζοντας μια ροδέλα ανανά και ένα κερασάκι σε καθεμιά και ψήνουμε 25 λεπτά.
Επίσης αντικαθιστούμε τον ανανά με στραγγισμένα κονσερβοποιημένα αχλάδια κομμένα στη μέση.
Πολύ ωραίο θα είναι αν προσθέσετε και στη ζύμη του κέικ ψιλοκομμένο ανανά, την επόμενη φορά έτσι θα το φτιάξω!
Συνταγή από το:allrecipes.co.uk
Σε ευχαριστώ πολύ!
Εκανα τις αλλαγές μου στο κέικ,έβαλα κρυσταλλική ζάχαρη και όχι σκούρα που είχα βάλει στην αρχή,πρόσθεσα κομματάκια ανανά στο μείγμα του κέικ και 300 γρ.άχνη γιατί είναι λίγο άγλυκο!!