Αμερικάνικο Cheesecake
- 150 γρ. σαβαγιαρ μπισκοτα θρυμματισμένα
- 60 γρ μαργαρίνη λιωμένη, ίσως λίγο περισσότερο
Για τη γέμιση:
- 650 γρ τυρί κρέμα κρεμα Φιλαδέλφεια ή κατι παρομοιο
- 340 ml του συμπυκνωμένο γάλα, εβαπορε
- 3 αυγά
- 350 γρ σοκολάτα, λιωμένη λευκή,
για το γλάσο
- 150 γρ σοκολάτα λευκή
- 60 ml κρέμα γάλακτος
- Για τη βάση του κεικ: ανακατευουμε τα θρυμματισμενα μπισκοτακια με τη λιωμένη μαργαρίνη τα ζυμωνουμε σε μια ζυμη. Βαζουμε τη ζύμη επάνω σε μια βουτυρωμενη φορμα 24-26αρα.
- Για τη γέμιση: Βαζουμε το τυρί κρέμα και με περίπου ένα τέταρτο απο το συμπυκνωμένο γάλα σε μια λεκανη του μίξερ ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Σταδιακά προσθέτουμε το υπόλοιπο του συμπυκνωμένου γάλακτος, ενώ ανακατεύετε συνεχως.
- Ριχνουμε τα αυγά ενα ενα μεσα στο μειγμα, ανακατευοντας καλα. Ριχνουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα ανακατευοντας καλα.
- Ριχνουμε τη γέμιση στη φορμα και ψηνουμε στους 150 βαθμούς περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά (κανουμε και το τεστ με το ξυλακι ετσι που το κέντρο του γλυκου να είναι σταθερό ).
- Μετά το ψήσιμο, αφήστε την να κρυώσει για 2 ώρες μεσα στη φορμα με το στεφανι μαζι. Μην το αφαιρεσετε πριν περασουν οι δυο ωρες.
- Βαζουμε τη λευκή σοκολάτα με την κρέμα σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Απλώστε το γλασο επανω στο κέικ.
- Αφήστε το γλυκο για 4 - 6 ώρες σε δροσερό μέρος, καλυτερα στο ψυγειο.




