Αλμυρό κέικ με γαλοπούλα
- 50 γρ Βουτυρο λιωμένο
- 50 γρ Ηλιέλαιο
- 25 γρ. Ελαιόλαδο
- 50 γρ.Κρασι λευκό
- 5 γρ. Αλάτι
- 2 γρ. Ρίγανη
- 2 γρ. Πάπρικα
- 3 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
- 225 γρ Αυγά
- 225 γρ Αλεύρι μαλακό
- 10 γρ. Μπεϊκιν παουτερ
- 50 γρ. Γκούντα τριμμένη
- 50 γρ. Ρεγκατο τριμμένο
- 150 γρ. Γαλοπούλα καπνιστή σε καρέ
- 50 γρ. Πράσινες ελιές κομμένες στα 4
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το λάδι, το κρασί, το αλάτι, την ρίγανη, το πιπέρι και την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά σιγά – σιγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπεϊκιν κοσκινισμένα ανακατεύοντας με μια μαριζ ή με μία τρυπητή κουτάλα, απαλά.
- Τέλος προσθέτουμε τα τυριά, την γαλοπούλα και τις ελιές και ομογενοποιούμε, αναδιπλώνοντας το μίγμα με μία μαρίζ.
- Σερβίρουμε σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες και ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 170ο c για 35 – 40 λεπτά περίπου.
Η συνταγή και η φωτογραφία από Σχολή ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας