Αγκινάρες με ρύζι
- 300 γρ. ρύζι νυχάκι,
- 500 γρ. αγκινάρες κομμένες στη μέση,
- 2 καρότα σε φέτες,
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
- 800 ml.νερό,
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών,
- αλατοπίπερο,
- 4-5 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη.
- Για το σερβίρισμα:
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα με λίγο χυμό λεμόνι[όσο θέλετε].
- Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα καρότα, ρίχνουμε και το ρύζι να σοταριστεί λίγο, προσθέτουμε και τις αγκινάρες που τις έχουμε νεροβράσει για 15 λεπτά, να σοταριστούν.
- Ρίχνουμε το νερό και τον κύβο, αλατοπίπερο.
- Βράζουμε μέχρι να χυλώσει το ρύζι,20' περίπου.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ρίχνουμε χυμό, σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.
Μπορούμε να προσθέσουμε 5-6 κ.σ. κρέμα γάλακτος στο τέλος πριν ρίξουμε το τυρί.