Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Αφράτο κέικ πορτοκάλι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2014 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πολύ αφράτο, ζουμερό κέικ σαν σιροπιαστό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
14 άτομα
  • 2 1/2 φλ. φαρίνα πορτοκάλι ή την απλή,
  • 1 φλ. βιτάμ μαλακό,
  • 2 βανίλιες,
  • 3 αυγά,
  • 1 φλ. γάλα,
  • 1 φακελάκι ζελέ πορτοκάλι,
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη,
  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι,
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος,
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο,
  • κόκκινο και κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Για το γλάσο 1 :

  • 200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια,
  • 3 κ.σ. βιτάμ,
  • 1/2 φλ. άχνη,
  • χρώματα,
  • ξύσμα σοκολάτας.

Γλάσο 2:

  • 1 φλ. βιτάμ,
  • 4 φλ. άχνη,
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι,
  • ξύσμα πορτοκάλι,
  • κόκκινο και κίτρινο χρώμα.

Οδηγίες
  1. Χτυπάμε καλά το βιτάμ με τη ζάχαρη,προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα,τις βανίλιες.
  2. Διαλύουμε το ζελέ σε 3-4 κ.σ. χυμό πορτοκάλι,ρίχνουμε στο μίξερ χτυπάμε να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε τη φαρίνα με το γάλα εναλλάξ χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε αφράτο μείγμα.
  3. Ρίχνουμε σε καλά λαδωμένο 22 εκ. ταψί το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 35-40 λεπτά περίπου.
  4. Σε μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο,τον χυμό πορτοκάλι και την κρέμα γάλακτος,χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα.Προσθέτουμε στο μείγμα 6 σταγόνες κίτρινο και 4 κόκκινο χρώμα,ανακατεύουμε καλά να αποκτήσουμε πορτοκαλί χρώμα.
  5. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο,αφήνουμε 5 λεπτά και με τη βάση μιας ξύλινης κουτάλας κάνουμε σε όλη την επιφάνεια τρύπες. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα ζαχαρούχου προσέχοντας να μπει στις τρύπες,σε όλο το κέικ. Αφήνουμε 5-6 ώρες να απορροφήσει το κέικ όλο το μείγμα,ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ.
  6. Χτυπάμε όλα τα υλικά του γλάσου μαζί, το χρωματίζουμε με κόκκινο+κίτρινο= πορτοκαλί και καλύπτουμε το κέικ μας. Απάνω ρίχνουμε,αν θέλουμε,τριμμένη σοκολάτα,το διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μείγμα ζαχαρούχου περνά στο κέικ μας το χρωματίζει και το κάνει ζουμερό και πολύ αφράτο. Το δεύτερο γλάσο είναι για όσους δεν αρέσει η γεύση του τυριού.

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2014
Σηγουρα θα ειναι πολυ νόστιμο Βασιλική Μου το φαντάζομαι !! Με την κρεμα τυρι,και την γευση απο το ζαχαρούχο !!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2014
Ναι Μπιάνκα πάρα πολύ αφράτο και γευστικό!
Σε ευχαριστώ.
Σχόλιο από Sylia , Πέμπτη, 30 Οκτώβριος 2014 vote imagevote imagevote imagevote image
Πρεπει να ειναι εξαιρετικο! Θα το εχω σε προτεραιοτητα..... Το ζελε ψηνετε μαζι στο μειγμα?
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 30 Οκτώβριος 2014
Ναι Sylia το ζελέ το διαλύουμε σε 3-4 κ.σ. χυμό πορτοκάλι και το ρίχνουμε στο μίξερ με τη ζάχαρη,το βιτάμ και τα αυγά που έχουμε ήδη χτυπήσει,τέλος προσθέτουμε γάλα-φαρίνα και ψήνουμε.
Μεταφορά στην κορυφή