Αφράτη Μηλόπιτα
Για τα μήλα
- 600 γρ μηλα καθαρισμενα και κομμενα σε φετες.
- 4 κ,σ νερο
- 3 κ,σ ζαχαρη
- 1 πακετο βανιλια
- κανελα (του γουστου σας)
Για την ζύμη
- 190 γρ. μαργαρινη
- 160 γρ. ζαχαρη
- 4 αυγα (Μ)
- Άρωμα βανίλιας
- 200 γρ. Αλευρι
- 3 κ.γλ. Μπεικιν
- 1 πρεζα αλατι
- Για να φτιάξουμε τα μήλα , σοταρουμε όλα τα υλικά για 10 λεπτα και τα αφηνουμε να κρυωσουν.
- Για τη ζύμη: Με το μιξερ χτυπαμε την μαργαρινη με τη ζαχαρη να ειναι κρεμωδης. Προσθετουμετα τα αυγα, ανακατευουμε καλα και στη συνεχεια το αλευρι, μπεικιν και μια πρεζα αλατι.
- Εχουμε ετοιμασει το ταψακι μας (24χ38 μεγεθος) με βουτυρο και φρυ γανια ή αλευρι,και βαζουμε την ζυμη μας στο ταψακι.
- Απλωστε τα Μηλα επανω στην ζυμη ομοιομορφα και να τα πιεσετε λιγο, να μπουν στην ζυμη.
- Εχουμε θερμανει το φουρνο μας στο 200 βαθμους Αερας και βαζετε το ταψακι σας στο τριτο ραφι του φουρνου για 20 λεπτα, αλλά εξαρταται από το φουρνο σας.
Μπορουμε να βαλουμε οτι αλλο φρουρο θελουμε! Την προσφερετε και με σαντηγι!
και τα άφησα να τραβήξουν τα μυρωδικά μεχρι να φτιαξω το μιγμα
και μετα τα εβαλα
επάνω στον χυλό ! Σε σειρές