Zυμαρικά με καπνιστό σολομό και βότκα
- ½ κιλό ζυμαρικά (φαρφάλες, πένες ή άλλο)
- Λίγο λάδι ή βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο από την πρέσα
- 1 πακέτο καπνιστό σολομό ( 200 γρ.) ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι βότκα ή κρασί λευκό
- 1 κουτί κρέμα γάλακτος ελαφριά ή σόγιας
- Λευκό πιπέρι
- Παρμεζάνα τριμμένη (προαιρ.)
- Βράζω τα ζυμαρικά (εγώ λιγκουίνι είχα μόνο) σε αλατισμένο νερό και αφού τα στραγγίσω, ρίχνω λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.
- Κρατώ και μισό φλιτζάνι μακαρονόζουμο.
- Σοτάρουμε το σκόρδο με το λάδι ή βούτυρο και σβήνω με το κρασί αφήνω 2-3 λεπτά.
- Προσθέτω λίγο σολομό και ανακατεύω.
- Ρίχνω την κρέμα γάλακτος και το λευκό πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρά, 1-2 λεπτά.
- Προσθέτω τον υπόλοιπο σολομό , ανακατεύω και αν χρειαστεί προσθέτω και από το ζουμί που κράτησα για να το αραιώσω.
- Μην τον αφήσετε να βράσει γιατί θα χάσει το άρωμά του.
- Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να πάει η σάλτσα μας παντού.
- Αν θέλουμε, ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια.
- καλή επιτυχία!!
http://www.mageirikesdiadromes.gr/2009-03-09-17-54-32/ce9cceb1cebaceb1cf81cebfcebdceacceb4ceb1-cebcceb5-cf83cebfcebbcebfcebccf8c-cebaceb1ceb9-ceb5cf83cf84cf81ceb1ceb3cebacf8ccebd.html