Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Χυλοπίτες με σάλτσα φέτας και μυρωδικά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 10 Δεκέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Νόστιμη παραδοσιακή συνταγή για ένα γρήγορο πιάτο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •    Μισό κιλό χυλοπίτες
  •    250 γρ. φέτα μαλακή ή σκληρή τριμμένη με τα χέρια
  •    1-2 σκελ. Σκόρδο ψιλ/νο
  •    1 κ.γλ. ρίγανη φρέσκια
  •    1 κ.γλ. δυόσμο φρέσκο
  •    Λίγο λάδι
  •    Αλάτι , πιπέρι
Οδηγίες
  1. Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό, λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία στο πακέτο, αλλά δεν τις στραγγίζουμε.
  2. Το χρόνο που βράζουν οι χυλοπίτες, βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο για ένα λεπτό και προσθέτουμε στο τηγάνι τη τριμμένη φέτα., ανακατεύουμε ώστε να έχουμε μια κρέμα φέτας.
  3. Με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τις χυλοπίτες από την κατσαρόλα με όσο νερό πιάσει η κουτάλα και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μας. Προσθέτουμε και τα μυρωδικά και δυναμώνουμε την φωτιά, για να εξατμιστούν και τα υγρά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ανακατευτούνε απαλά τα υλικά μας για 2-3 λεπτά και να έχουμε μια κρεμώδη μακαρονάδα.
  4. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να βάλουμε ό,τι φέτα θέλουμε: αν είναι μαλακή θα γίνει σαν κρέμα, αν είναι πιο σκληρή θα μείνουν κάποια κομματάκια.

Μπορούμε να βάλουμε φρέσκα ή και ξερά μυρωδικά, ό,τι έχουμε ή μας αρέσει , ακό μα και μπαχαρικά, όπως κύμινο ή κανέλα

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή