Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Χταπόδι κρασάτο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Ένας πικάντικος και νηστίσιμος μεζές!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Χταπόδι ολόκληρο ή μόνο πλοκάμια
  • 1 κούπα κρασί λευκό
  • Λίγο ξύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Μισή κούπα λάδι
Οδηγίες

 

  1. Παίρνω χοντρό χταπόδι, καθαρίζω το κεφάλι και χωρίζω τα πλοκάμια του.
  2. Τα τοποθετώ σε κατσαρόλα χωρίς νερό, τη σκεπάζω με το καπάκι και σιγοβράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει αρκετά το χταπόδι περίπου 25 λεπτά.
  3. Το χταπόδι θα βγάλει αρκετό νερό και θα βράσει μέσα εκεί.
  4. Το αφαιρώ από την κατσαρόλα, καθαρίζω τη μαύρη μεμβράνη και το σοτάρω σε τηγάνι με λίγο λάδι να αρωματιστεί.
  5. Το σβήνω με 1 κούπα κρασί λευκό, 1 κούπα από το ζουμί του και λίγο ξύδι.
  6. Το αφήνω να ψηθεί τελείως και να τραβήξει τα υγρά του και είναι έτοιμο.
  7.  Σ υνολικός χρόνος 1 ώρα περίπου πάνω κάτω.
  8. Καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα
Άρθρο για τοχταπόδι
Σχόλια
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Τετάρτη, 29 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι να πω??Απλά εξαιρετικό!!!!Οι 5 σκούφοι είναι πολύ λίγοι!Μπράβο Ηλιάνα μου!
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Πέμπτη, 30 Ιούλιος 2009
Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από chiotissa , Τρίτη, 28 Οκτώβριος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
καλημερα.δοκιμαστε να το σβησετε με ουζο!!!!και φυσικα να το συνοδευσετε και με ουζακι.μπραβο Ηλιαννα!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 28 Οκτώβριος 2014
Τότε δε θα λεγόταν χταπόδι κρασάτο.....αλλά και η πρόταση αυτή καλή είναι !
Μεταφορά στην κορυφή