Χοιρινό με μαγιονέζα και πατάτες ακορντεόν με μπέικον

Χοιρινό ψημένο στη σάλτσα μαγιονέζας πολύ νόστιμο! Το συνοδεύουμε με πατάτες ακορντεόν με μπέικον.
- 1 1/2 κ. μπούτι χοιρινό,
- 6 σκελίδες σκόρδο,
- 4-5 δαφνόφυλλα,
- 1 κ.γλ. πάπρικα,
- αλατοπίπερο,
- 1 κ.σ. κόλιανδρο,
- 1 φλ. μαγιονέζα,
- 3 κ.σ. λάδι,
- λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
Για τις πατάτες:
- 8-10 μέτριες πατάτες,
- λίγο λάδι,
- αλατοπίπερο,
- 5-6 φέτες μπέικον.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας σε μπολ την μαγιονέζα, σκόρδο ψιλοκομμένο, κόλιανδρο και την πάπρικα.
- Βάζουμε το κρέας σε αλουμινόχαρτο, το αλατοπιπερώνουμε, απλώνουμε το 1/4 της σάλτσας πάνω στο κρέας. Το ίδιο κάνουμε και από την άλλη πλευρά του κρέατος, αλατοπίπερο, σάλτσα, δαφνόφυλλα. Κρατάμε λίγη σάλτσα για το τέλος.
- Τυλίγουμε το κρέας καλά στο αλουμινόχαρτο, βάζουμε σε πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 1 1/2 ώρα περίπου, ανάλογα το πόσο μεγάλο είναι το κομμάτι κρέατος.
- Το τελευταίο τέταρτο ψησίματος ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει το φαγητό.
- Για τις πατάτες: Τις καθαρίζουμε,τις χαράζουμε σε φέτες χωρίς να χωριστούν, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο λαδάκι και τις ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
- Βάζουμε από 1/2 φέτα μπέικον σε κάθε χαραγματιά και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά να ροδίσουν. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τυρί στο τέλος.
- Σερβίρουμε το χοιρινό μας με την υπόλοιπη σάλτσα του και τις πατάτες.
Το χοιρινό αφού το ετοιμάσετε και το τυλίξετε μπορείτε να το αφήσετε 1-2 ώρες στο ψυγείο να αρωματιστεί. Για το τρόπο που κόβονται οι πατάτες δείτε εδώ