Χοιρινό φιλέτο με κρεμμυδάκια
-
3 ψαρονέφρια
-
6 φέτες προσούτο ή ζαμπόν (προαιρ.)
-
6 κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
-
Λίγο λάδι
-
Μισή κούπα κονιάκ
-
Μισή κούπα κόκκινο κρασί
-
3 κ.σ. πράσινο πιπέρι
-
2 κ.σ. ξύδι
-
1 κ.σ. ζάχαρη
-
1 κλωναράκι δεντρολίβανο φρ.ή ¼ κ. γλ. Ξερό.
-
Μισή κούπα ζωμό λαχανικών (ή κνορ)
-
Αλάτι πιπέρι
-
Χαράζω το καθένα φιλέτο κάθετα, χωρίς να το κόψω πέρα- πέρα, ώστε να μένει ενωμένο.
-
Τα αλατοπιπερώνω και τα σοτάρω στο λάδι από όλες τις πλευρές.
-
Ρίχνω και τα κρεμμυδάκια με το προσούτο, καθώς και το πιπέρι.
-
Σβήνω με το κονιάκ και στη συνέχεια με το κρασί και το ξύδι.
-
Ρίχνω τη ζάχαρη και το δεντρολίβανο με το ζωμό.
-
Αφήνουμε να ψηθεί κανένα 10 λεπτο και ελέγχομε το αλάτι (με προσοχή)
Στην προκειμένη περίπτωση δεν έβαλα προσούτο αλλά και πάλι έγινε νόστιμο.
νασε καλλα που μας εδωσες αυτη την υπεροχη συνταγη