Χάντρες με πιπεριές και λουκάνικο
Μια νόστιμη και καλοκαιρινή ιδέα για να φτιάξουμε τις αγαπημένες μας χάντρες με πιπεριές, τυρί και ό,τι άλλο θέλουμε.
- 1 κιλό κατεψυγμένες χάντρες ή 2 κ. φρέσκες χάντρες που θα ξεφλουδίσουμε και θα κρατήσουμε τα σπόρια
- 4 ντομάτες κόκκινες τριμμένες στον τρίφτη
- 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλ/να
- 4 σκελ. σκόρδο φετάκια
- 2 πράσινες πιπεριές, καρέ
- 3 πιπεριές χρωματιστές σε μεγάλα καρέ ή πιπεριές Φλωρίνης
- 1 ποτ. λευκό κρασί
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 200 γρ. φέτα τριμμένη με τα δάκτυλα
- 1 μάτσο μαϊντανό
- 1 κούπα λάδι
- 1 κύβο κοτόπουλου ή κρέατος
- Αλάτι – πιπέρι
- 1 λουκάνικο σε φέτες σοταρισμένο σε λίγο λάδι
- Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις χάντρες και ανακατεύουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Προσθέτουμε τον κύβο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτούν οι χάντρες σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο, για 30 λεπτά ή και περισσότερο, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αν χρειάζεται νερό, προσθέτουμε ζεστό νερό λίγο, λίγο.
- Προς το τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό, τα λουκάνικα και τη φέτα σε κομμάτια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό μας περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα. Σβήνουμε και σερβίρουμε.
Οι χάντρες να ψηθούν περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα αν είναι φρέσκες ή κατεψυγμένες.
Μπορούμε να μη βάλουμε το λουκάνικο αν δε θέλουμε και να έχουμε μόνο τη φέτα.