Χαλβάς της γιαγιάς
- 1 ποτήρι νερού λάδι
- 2 και 1/2 ποτήρι νερού αλεύρι σταρένιο.
- 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
- 3 και 1/2 ποτήρια νερού νερό.
- 1 κουταλάκι κοφτό κανέλα μέσα στο σιρόπι.
- Κανέλα και ζάχαρη για πασπάλισμα.
- Διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό και βάζουμε να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε και την κανέλα.
- Καίμε το λάδι και ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Με ξύλινη κουτάλα γυρίζουμε γρήγορα το αλεύρι και προσέχουμε να μη μας καεί ,γιατί καίγεται εύκολα.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιρόπι προσέχοντας γιατί πιτσιλάει. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Παίρνουμε ένα κουτάλι της σούπας και βάζουμε μείγμα χαλβά .Με την παλάμη μας , δίνουμε σχήμα επάνω στο κουτάλι και τα βάζουμε σε πιατέλα.
- Τα πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
εγω τον κανω ακομη το χειμωνα μας αρεσει.
ευχαριστουμε Τζενη