Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 1 κούπα λάδι.
- 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό .
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό.
- 2&1/2 κούπες ζάχαρη.
- 1/2 κούπας μέλι.
- 5 κούπες νερό.
- 1/2 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στη μέση.
- 1/2 κούπα σταφίδες ξανθές και μαύρες ,μαζί.
- 1 ξύλο κανέλας.
- 3 καρφάκια γαρίφαλο.
- Ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού.
Οδηγίες
- Βάζουμε το νερό,την ζάχαρη,το μέλι,το ξύλο κανέλας,τα γαρίφαλα,το χυμό πορτοκάλι,το ξύσμα,να βράσουν 5 λεπτά .Αφήνουμε το σιρόπι να περιμένει. Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τα καρφάκια γαρίφαλου.
- Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί αρκετά,και ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι. Το γυρίζουμε και προσέχουμε να μη μας καεί,γιατί καίγεται εύκολα.
- Αφού καβουρδιστεί και πάρει το χρώμα της κανέλας, προσθέτουμε και το σιρόπι προσεχτικά γιατί πιτσιλάει και μπορεί να καούμε.. Ανακατεύουμε,με μια ξύλινη κουτάλα επάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Αποσύρουμε τον χαλβά από την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα,με μια πετσέτα για 10 λεπτά .
- Τον βάζουμε σε φόρμα, τον γυρίζουμε σε μια πιατέλα και τον πασπαλίζουμε με κανέλα.
Σχόλια
Nice
αθάνατος ελληνικος χαλβας παρέα με το καφεδάκι μας!!Μπραβο Τζένη!!!
κλασικη συνταγη με αριστο αποτελεσμα!