Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...


Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Τετάρτη, 17 Αύγουστος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μυρωδάτος σιμιγδαλένιος χαλβάς.

Συστατικά
  • 1 κούπα λάδι.
  •  1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό .
  •  1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό.
  •  2&1/2 κούπες ζάχαρη.
  •  1/2 κούπας μέλι.
  • 5 κούπες νερό.
  •  1/2 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στη μέση.
  • 1/2 κούπα σταφίδες ξανθές και μαύρες ,μαζί.
  • 1 ξύλο κανέλας.
  • 3 καρφάκια γαρίφαλο.
  •  Ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το νερό,την ζάχαρη,το μέλι,το ξύλο κανέλας,τα γαρίφαλα,το χυμό πορτοκάλι,το ξύσμα,να βράσουν 5 λεπτά .Αφήνουμε το σιρόπι να περιμένει. Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τα καρφάκια γαρίφαλου.
  2.  Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί αρκετά,και ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι. Το γυρίζουμε και προσέχουμε να μη μας καεί,γιατί καίγεται εύκολα.
  3. Αφού καβουρδιστεί και πάρει το χρώμα της κανέλας, προσθέτουμε και το σιρόπι προσεχτικά γιατί πιτσιλάει και μπορεί να καούμε.. Ανακατεύουμε,με μια ξύλινη κουτάλα επάνω σε μέτρια  φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα.
  4. Αποσύρουμε τον χαλβά από την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα,με μια πετσέτα για 10 λεπτά .
  5. Τον βάζουμε σε φόρμα, τον γυρίζουμε σε μια πιατέλα και τον πασπαλίζουμε με κανέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από Giannis , Παρασκευή, 19 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Nice
Σχόλιο από οι συνταγες της Δεσποινας , Παρασκευή, 19 Αύγουστος 2011
αθάνατος ελληνικος χαλβας παρέα με το καφεδάκι μας!!Μπραβο Τζένη!!!
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 19 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
κλασικη συνταγη με αριστο αποτελεσμα!
Μεταφορά στην κορυφή