Τυροπιτάκια ανεβατά
- 1 φλ.τσ. αγελαδινό βούτυρο η μαργαρίνη
- 1 φλ.τζ. ελαιολαδο ή άλλο σπορέλαιο
- 1 φλ.τσ. γιαούρτι,
- αλάτι,
- 1 φακ. μαγιά ξερή
- λίγη ζάχαρη,
- αλεύρι όσο σηκώσει, για όλες τις χρήσεις περίπου 1 κιλό ( το ρίχνουμε σιγά σιγά μέχρι να δούμε πόσο σφικτά τη θέλουμε)
- τυρί φέτα τριμμένο μαζί με 1 ή 2 αυγά ανακατεμένα για τη γέμιση
- Αυγό για το άλειμμα
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί πλην του τυριού και τ αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα.
- Πλάθουμε πιτάκια, τα γεμιζουμε με τυρί ,τα ξεκουράζουμε άλλη 1 ώρα στα ταψιά.
- Αυγουλωνουμε, ψήνουμε στους 180ο μέχρι να ροδίσουν.
Γέμιση μπορούμε να βάλουμε ό,τι θέλουμε.
Μπορούμε να τα φτιάξουμε και σαν κρουασανάκια
Η συνταγή και φωτό από BarBarbar