Τυρόπιτα με Σπανάκι
- 500 γρ φετα
- 1 φλιτζάνι κεφαλοτυρι
- 1 φλιτζάνι Emmenteler
- 3 αυγα
- Αλατι. Πιπερι
- δυόσμο λίγο
- 1 φλιτζάνι γαλα
- 4 κ.γ λάδι
- λίγο νερό (περίπου ενα ποτηράκι)
- 400 γρ αλεύρι
- ένα κουταλάκι μπεικην
- 1 κούπα σπανάκι μαγειρεμένο ή σοταρισμένο
- Σε μια λεκανη βαζουμε την φετα ,την τρίβουμε με τα χερια και βαζουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και τα ανακατεβουμε με ενα κουτάλι. Βαζουμε το αλεύρι και μπεικιν.
- Το σπανάκι ηταν περίσσευμα απο το μεσημεριανο μας φαγητο. Ηταν περίπου μια μεγαλη φλιτζανα. Δεν πεταμε τίποτα. Ειχε μεσα κρεμα γαλακτος και γαλα, μοσχοκάρυδο, κύβο λαχανικών και πιπέρι, περασμενο απο το μουλτι.
- Το μειγμα να μην ειναι χυλος, αλλα ουτε και σφικτος.
- Το βαζουμε στο ταψάκι και απο πανω βαζουμε αν θελουμε σουσαμι!
- Το ψηνουμε στο 180 για 40 λεπτά!