Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

WhatsApp +447825721610 αγοράζει Οξυκωδόνη. Xanax
alllifepharmacies 3.9.2024 11:35
WhatsApp +447825721610 buy tramadol,Methadone,Xa
alllifepharmacies 3.9.2024 9:16
WhatsApp +447825721610 buy Xanax ,Adderall,Tramado
alllifepharmacies 3.9.2024 9:07
MDPHP Pulvershops online in Deutschland
globaldhleuronet@gmail.co 2.9.2024 12:34
MDPHP-Pulver (Freebase)
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 1:10
MDPHP POWDER (Freebase) online in Deutschland zu v
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:57
Bestellen Sie reines MDPHP PULVER (Freebase) onlin
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:41
Kaufen Sie hochwertiges MDPHP-PULVER (Freebase) on
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:30
Kaufen Sie hochwertiges MDPHP online in Deutschlan
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:13
GBL online in Deutschland ohne Rezept erhältlich
globaldhleuronet@gmail.co 31.8.2024 23:44
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:12
$Vaild.Work$|Cloned Card Atm | Sell Dumps Track 1&
selldumps 31.8.2024 4:11
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:11
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:09
$Vaild.Work$SELL DUMPS CLONED CARDS ATM TRACK 1&2
selldumps 31.8.2024 4:05
$Vaild.Work$|Cloned Card Verified paypal cashapp l
selldumps 31.8.2024 4:01
$Vaild.Work$|Best Dumps store Best cloned cards Se
selldumps 31.8.2024 3:56
$Vaild.Work$|Cloned Card Verified paypal cashapp l
selldumps 31.8.2024 3:55
#Vaild.Work#Sell Dumps track 1&2 cloned cards cred
selldumps 31.8.2024 3:53
$Vaild.Work$|Dumps With Pin Shop track 1&2 cloned
selldumps 31.8.2024 3:50
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4429-ladokoulouraken.jpg
Λαδοκούλουρα



Τυρόπιτα αφράτη σαν σουφλέ

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 08 Νοέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Πολύ αφράτη, ελαφριά και νόστιμη πίτα σαν σουφλέ. Ο χυλός κάνει τραγανό το φύλλο σαν σπιτικό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 μεγάλο πυρέξ ή ταψί
  • 10 φύλλα κρούστας ή ένα πακέτο
  • ½ ποτήρι λαδι

Για το χυλό

  • 1 νεροπότηρο γάλα
  • 2 νεροπότηρα νερό
  • 2 κ. σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 220 γρ, ή 1 και1/2 κούπα αλεύρι (δοσομετρική)

Για τη γέμιση

  • 2 φλιτζάνια του νες καφέ τριμμένο τυρί ρεγκάτο
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη με τα χέρια
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. κατίκι ή γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • πιπέρι
Οδηγίες
  1. Για τη γέμιση: Σε μπολ ρίχνω το ρεγκάτο, τη φέτα, το κατίκι, την πάπρικα και πιπέρι και λίγο αλατάκι.
  2. Για το χυλό: Σε μπολ βάζω το γάλα, το νερό και το λιωμένο βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι ώστε να φτιάξω ένα ελαφρύ, αραιό χυλό, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα. Μπορεί να μην το πάρει και όλο το αλεύρι, δείτε να είναι αραιός ο χυλός. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω.
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 C. Αλείφω με λίγο λαδι ένα ταψί ή πυρέξ. Λαδώνω το το ταψι και στρώνω 1 φύλλο , ελαφρώς λαδωμένο, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Απλώνω επάνω του τη μισή ποσότητα χυλού.
  4. Πάνω στο χυλό βάζω άλλα 4 φύλλα κρούστας, λαδωμένα ένα-ένα και σουρωμένα ελαφρά, ώστε να πάρει σε πλάτος και μήκος το κάθε φύλλο. Αδειάζω τη γέμιση του τυριού και την στρώνω. Γυρίζω όλα τα φύλλα πάνω στη γέμιση, τα λαδώνω ελαφρά.
  5. Σκεπάζω με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, λαδωμένα ελαφρά ένα-ένα και λίγο σουρωμένα, στριμώχνω τα φύλλα τα μπουν στα τοιχώματα και κάτω από την πίτα και να ασφαλίσουν την πίτα μας.
  6. Καλύπτω την πίτα με τον υπόλοιπο χυλό και τη χαράζω σε ελαφρά με το μαχαίρι ώστε να ξεχωρίσω τα κομμάτια όταν ψηθεί η πίτα.
  7. Την ψήνω για 1 ώρα ή και παραπάνω ανάλογα το είδος και το μέγεθος του ταψιού, ώστε να ροδίσει καλά. Την αφήνω να ξεκουραστεί λίγη ώρα και μετά τη σερβίρω.

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το ποτήρι είναι 300 ml
  • Το ταψί κανονικά πρέπει να είναι μεγάλο, ορθογώνιο και μεταλλικό με διαστάσεις 30 x 40 εκ., εγώ όμως είχα το μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ και έκανα τη δουλειά μου. Έσείς αν έχετε ένα μεταλλικό να το προτιμήσετε γιατί εκεί ψήνονται καλύτερα οι πίτες και κυρίως το κάτω μέρος της πίτας γίνεται πιο τραγανό. Αν ψήσετε σε πυρέξ, τότε να το βάλετε στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου σας και προς το τέλος , τελείως κάτω στο φούρνο για να ροδίσει το κάτω μέρος της πίτας.
  • Να μπει λίγο λάδι ανάμεσα στο φύλλα.
  • Διατηρείται τραγανή και την επόμενη μέρα.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή