Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3817-loukoumadesparliarou.jpg
Λουκουμάδες



Τυρόπιτα αφράτη σαν σουφλέ

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 08 Νοέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Πολύ αφράτη, ελαφριά και νόστιμη πίτα σαν σουφλέ. Ο χυλός κάνει τραγανό το φύλλο σαν σπιτικό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 μεγάλο πυρέξ ή ταψί
  • 10 φύλλα κρούστας ή ένα πακέτο
  • ½ ποτήρι λαδι

Για το χυλό

  • 1 νεροπότηρο γάλα
  • 2 νεροπότηρα νερό
  • 2 κ. σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 220 γρ, ή 1 και1/2 κούπα αλεύρι (δοσομετρική)

Για τη γέμιση

  • 2 φλιτζάνια του νες καφέ τριμμένο τυρί ρεγκάτο
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη με τα χέρια
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. κατίκι ή γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • πιπέρι
Οδηγίες
  1. Για τη γέμιση: Σε μπολ ρίχνω το ρεγκάτο, τη φέτα, το κατίκι, την πάπρικα και πιπέρι και λίγο αλατάκι.
  2. Για το χυλό: Σε μπολ βάζω το γάλα, το νερό και το λιωμένο βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι ώστε να φτιάξω ένα ελαφρύ, αραιό χυλό, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα. Μπορεί να μην το πάρει και όλο το αλεύρι, δείτε να είναι αραιός ο χυλός. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω.
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 C. Αλείφω με λίγο λαδι ένα ταψί ή πυρέξ. Λαδώνω το το ταψι και στρώνω 1 φύλλο , ελαφρώς λαδωμένο, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Απλώνω επάνω του τη μισή ποσότητα χυλού.
  4. Πάνω στο χυλό βάζω άλλα 4 φύλλα κρούστας, λαδωμένα ένα-ένα και σουρωμένα ελαφρά, ώστε να πάρει σε πλάτος και μήκος το κάθε φύλλο. Αδειάζω τη γέμιση του τυριού και την στρώνω. Γυρίζω όλα τα φύλλα πάνω στη γέμιση, τα λαδώνω ελαφρά.
  5. Σκεπάζω με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, λαδωμένα ελαφρά ένα-ένα και λίγο σουρωμένα, στριμώχνω τα φύλλα τα μπουν στα τοιχώματα και κάτω από την πίτα και να ασφαλίσουν την πίτα μας.
  6. Καλύπτω την πίτα με τον υπόλοιπο χυλό και τη χαράζω σε ελαφρά με το μαχαίρι ώστε να ξεχωρίσω τα κομμάτια όταν ψηθεί η πίτα.
  7. Την ψήνω για 1 ώρα ή και παραπάνω ανάλογα το είδος και το μέγεθος του ταψιού, ώστε να ροδίσει καλά. Την αφήνω να ξεκουραστεί λίγη ώρα και μετά τη σερβίρω.

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το ποτήρι είναι 300 ml
  • Το ταψί κανονικά πρέπει να είναι μεγάλο, ορθογώνιο και μεταλλικό με διαστάσεις 30 x 40 εκ., εγώ όμως είχα το μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ και έκανα τη δουλειά μου. Έσείς αν έχετε ένα μεταλλικό να το προτιμήσετε γιατί εκεί ψήνονται καλύτερα οι πίτες και κυρίως το κάτω μέρος της πίτας γίνεται πιο τραγανό. Αν ψήσετε σε πυρέξ, τότε να το βάλετε στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου σας και προς το τέλος , τελείως κάτω στο φούρνο για να ροδίσει το κάτω μέρος της πίτας.
  • Να μπει λίγο λάδι ανάμεσα στο φύλλα.
  • Διατηρείται τραγανή και την επόμενη μέρα.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή