Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τυρόπιτα αφράτη σαν σουφλέ

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 08 Νοέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Πολύ αφράτη, ελαφριά και νόστιμη πίτα σαν σουφλέ. Ο χυλός κάνει τραγανό το φύλλο σαν σπιτικό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 μεγάλο πυρέξ ή ταψί
  • 10 φύλλα κρούστας ή ένα πακέτο
  • ½ ποτήρι λαδι

Για το χυλό

  • 1 νεροπότηρο γάλα
  • 2 νεροπότηρα νερό
  • 2 κ. σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 220 γρ, ή 1 και1/2 κούπα αλεύρι (δοσομετρική)

Για τη γέμιση

  • 2 φλιτζάνια του νες καφέ τριμμένο τυρί ρεγκάτο
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη με τα χέρια
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. κατίκι ή γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • πιπέρι
Οδηγίες
  1. Για τη γέμιση: Σε μπολ ρίχνω το ρεγκάτο, τη φέτα, το κατίκι, την πάπρικα και πιπέρι και λίγο αλατάκι.
  2. Για το χυλό: Σε μπολ βάζω το γάλα, το νερό και το λιωμένο βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι ώστε να φτιάξω ένα ελαφρύ, αραιό χυλό, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα. Μπορεί να μην το πάρει και όλο το αλεύρι, δείτε να είναι αραιός ο χυλός. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω.
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 C. Αλείφω με λίγο λαδι ένα ταψί ή πυρέξ. Λαδώνω το το ταψι και στρώνω 1 φύλλο , ελαφρώς λαδωμένο, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Απλώνω επάνω του τη μισή ποσότητα χυλού.
  4. Πάνω στο χυλό βάζω άλλα 4 φύλλα κρούστας, λαδωμένα ένα-ένα και σουρωμένα ελαφρά, ώστε να πάρει σε πλάτος και μήκος το κάθε φύλλο. Αδειάζω τη γέμιση του τυριού και την στρώνω. Γυρίζω όλα τα φύλλα πάνω στη γέμιση, τα λαδώνω ελαφρά.
  5. Σκεπάζω με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, λαδωμένα ελαφρά ένα-ένα και λίγο σουρωμένα, στριμώχνω τα φύλλα τα μπουν στα τοιχώματα και κάτω από την πίτα και να ασφαλίσουν την πίτα μας.
  6. Καλύπτω την πίτα με τον υπόλοιπο χυλό και τη χαράζω σε ελαφρά με το μαχαίρι ώστε να ξεχωρίσω τα κομμάτια όταν ψηθεί η πίτα.
  7. Την ψήνω για 1 ώρα ή και παραπάνω ανάλογα το είδος και το μέγεθος του ταψιού, ώστε να ροδίσει καλά. Την αφήνω να ξεκουραστεί λίγη ώρα και μετά τη σερβίρω.

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το ποτήρι είναι 300 ml
  • Το ταψί κανονικά πρέπει να είναι μεγάλο, ορθογώνιο και μεταλλικό με διαστάσεις 30 x 40 εκ., εγώ όμως είχα το μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ και έκανα τη δουλειά μου. Έσείς αν έχετε ένα μεταλλικό να το προτιμήσετε γιατί εκεί ψήνονται καλύτερα οι πίτες και κυρίως το κάτω μέρος της πίτας γίνεται πιο τραγανό. Αν ψήσετε σε πυρέξ, τότε να το βάλετε στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου σας και προς το τέλος , τελείως κάτω στο φούρνο για να ροδίσει το κάτω μέρος της πίτας.
  • Να μπει λίγο λάδι ανάμεσα στο φύλλα.
  • Διατηρείται τραγανή και την επόμενη μέρα.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή