Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1964-xtapodakisouvlaki111.jpg
Χταπόδι σουβλάκι



Τσουρέκια Νο 2

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Δεν χορταίνουμε τσουρέκια. Έκανα ξανά, με αλλαγές στην ήδη υπάρχουσα συνταγή μου!

Συστατικά
  • 1 πακέτο αλεύρι Robin Hood ,
  • 100 γραμμάρια αλεύρι Κούλα,
  • 100 γραμμάρια μαγιά νωπή ,
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη.
  • 100 γραμμάρια φυτίνη .
  • 100 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος.
  • 5 αυγά και ένα για επάνω.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • 250 γραμμάρια γάλα πλήρες.
  • 1/2 κουταλάκι μαχλέπι κοπανισμένο.
  • 1/2 κουταλάκι κακουλέ κοπανισμένο.
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού.
  • Λίγη βανίλια,
  • 2-3 σπυριά μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη.
  • Σουσάμι για επάνω .
  • Λαδόκολες.
Οδηγίες
  1. Χλιαραίνω το γάλα και διαλύω μέσα την μαγιά ,προσθέτω 250 γραμμάρια αλεύρι και κάνω ένα χυλό που τον βάζω ,σκεπασμένο με μεμβράνη ,στον φούρνο, που ζέστανα στους 30 βαθμούς. Σε μισή ώρα θα έχει φουσκώσει η μαγιά.
  2. Ανακατεύω τα άλευρα και ανοίγω λακκούβα ,ρίχνω μέσα τα μυρωδικά, τα αυγά χτυπημένα με την ζάχαρη και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Επίσης ρίχνω την φουσκωμένη μαγιά . Αρχίζω να ζυμώνω ρίχνοντας λίγο -λίγο τα ενωμένα και λυωμένα χλιαρά βούτυρα. Ζυμώνω απαλά χωρίς να ταλαιπωρώ την ζύμη για λίγα λεπτά.
  3. Την σκεπάζω με μεμβράνη και την βάζω στο φούρνο στους 30 βαθμούς. Όταν διπλασιαστεί η ζύμη την βγάζω, και πλέκω τις πλεξίδες σφιχτά για να μην απλώσουν στο ψήσιμο.
  4. Τις βάζω σε ταψί με λαδόκολλα αραιά, και πάλι στον φούρνο στους 30 βαθμούς και σε μια ώρα περίπου έχουν φουσκώσει .Τις αλείφω με κροκάδι αραιωμένο με ελάχιστο νερό και τις πασπαλίζω με σουσάμι.
  5. Ψήνω στους 160 βαθμούς στον αέρα, περίπου μισή ώρα. Βάζω από πάνω λαδόκολα για να μην αρπάξουν στην διάρκεια του ψησίματος.
Σχόλια
Σχόλιο από sofouleli , Κυριακή, 29 Απρίλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Είναι η αδυναμία μου το τσουρεκακι μ ένα ζεστο καφεδάκι .. βλεπω να ειναι τέλειο Ειρηνακι μου !
Σχόλιο από myself , Τρίτη, 08 Απρίλιος 2014
Κατι τετοια με τρελενουν... Τι στο καλο ειναι το αλευρι Κουλα?????
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 09 Απρίλιος 2014
Κακώς σε τρελλαίνουν, αρκεί να ρωτήσεις.....λοιπόν στη Θεσσαλονίκη έχουνα αυτό το αλεύρι και αυτό βάζουν, εσύ βάλε αλεύρι για τσουρέκι και μη σκας....
Σχόλιο από χριστινα βασσου , Τετάρτη, 09 Απρίλιος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
φαίνεται πολύ ωραίο...τα ψήνεις σε αέρα ή πάνω κάτω
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 09 Απρίλιος 2014
Το αλεύρι κούλα είναι αλεύρι για όλες τις χρήσεις.Το έβαλα για να συμπληρώσω την ποσότητα που χρειαζόμουν στην συνταγή.Επίσης τα ψήνω με αέρα πάντοτε.
Μεταφορά στην κορυφή