Τσιζκέικ με κολοκύθα και μερέντα
- 2 μικρές συσκευασίες μπισκότα γεμιστά ή απλά σοκολάτας ή 1 μεγάλη,
- 1/2 φλ. πουρέ κολοκύθας (πολτοποιημένη κολοκύθα στο μούλτι),
- 1 κ.γλ. κανέλα,
- 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο,
- 2 κ.σ. γεμάτες βιτάμ λιωμένο,
- 1 αυγό,
- 1/2 φλ. ζάχαρη,
- 2 συσκευασίες τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια,
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες,
- 2 κ.σ. μερέντα,
- συν 2-3 κ. σ. μερέντα για την διακόσμηση ή κουβερτούρα.
- Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα,τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βιτάμ και στρώνουμε σε ταψάκι 20 εκ. καλά βουτυρωμένο. Ψήνουμε στους 180ο για 8-10 λεπτά μόνο.
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη να ενωθούν καλά, ρίχνουμε το αυγό, βανίλια και κανελογαρύφαλλο, χτυπάμε να αφρατέψει το μείγμα.
- Αφαιρούμε 1/2 του μείγματος και προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και την μερέντα, ανακατεύοντας καλά να ενωθούν, το προσθέτουμε στο μείγμα τυριού-ζάχαρης χτυπώντας να ενωθούν τα υλικά μας .
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου,απάνω βάζουμε μικρές κουταλιές μερέντας και με οδοντογλυφίδα σχηματίζουμε "νερά", συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε, αφήνουμε 5 λεπτά και ρίχνουμε κυκλικά μερέντα, πάλι με οδοντογλυφίδα ενώνουμε ανάμεσα τις κυκλικές γραμμές ή κάνουμε ότι σχέδιο μας αρέσει.
- Αν βάλουμε κουβερτούρα θα την λιώσουμε σε μπεν μαρί και θα διακοσμήσουμε το γλυκό μας.
Η αρχική συνταγή είναι για ατομικά τσιζκέικ, δλδ σε ατομικές φόρμες ψημένο και κάλυψη στο τέλος με γκανάς και φουντούκια. Εδώ η συνταγή