Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Τσιζκεικ με δάκρυα ή με φράουλα

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Πέμπτη, 24 Μάιος 2018
none
Περιγραφή

Άλλο ένα αγαπημένο τσιζκέικ για σας!

Συστατικά

Για την βάση:
75 γρ βούτυρο
1 αυγό
75 γρ ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
200 γρ αλεύρι
1/2 πακετάκι μπεικην
Γέμιση:
750 γρ Quark (έβαλα 500 γρ και 250 μασκαρπόνε)
150 γρ ζάχαρη
3 κρόκους αυγών (βάζουμε στην άκρη τα ασπράδια για αργότερα)
2 φακελάκια βανίλια του Dr Oetker
Χυμό από ένα λεμόνι
500 μλ γάλα
250 μλ λάδι

Οδηγίες

Για τη βάση:Τα ανακατεύω όλα μαζί με την σειρά και τα βάζω σε βούτυρωμένη φόρμα και με λίγο αλεύρι πασπαλισμένο.
Η ζύμη κολλάει και δεν απλώνεται πάρα μόνο με το χέρι και με βοηθεια με λιγο αλεύρι,να πάει παντού και να ανέβει στα πλάγια μέχρι 4-5 πόντους.
Για τη γέμιση:Τα χτυπώ όλα μαζί καλά για περίπου 4-5 λεπτά και το βάζω μέσα στην φόρμα.
Το βάζω σε ήδη ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για 40 λεπτά, μετά κατεβάζω την θερμοκρασία στους 160 βαθμούς.
Εχω χτυπήσει τα ασπράδια σε μαρέγκα με 100 γρ ζάχαρη.
Βγάζω προσεχτικά το γλυκό από τον φούρνο,(τον αφηνω αναμμενο)και βάζω επανω την μαρέγκα και με ένα πιρούνι κάνω κινήσεις προς τα επάνω,να κάνει λακουβακια και προσέχω να μην πάει κοντά στην φόρμα, καλά είναι να έχει 1.50 με 2 πόντους από την άκρη γιατί φουσκώνει στο ψήσιμο.
Το βάζω πάλι στον φούρνο στους 140 β για ακομα 30 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσει καλά, καλύτερά αποβραδις και έτσι παρουσιάζονται τα δάκρυα.
Μπορειτε αντι για την Μαρεγκα να το αφησετε ετσι να κρυωσει,και την αλλη μερα βαζετε τις φραουλες ομοιομορφα με ζελε φραουλα, δειτε φωτογραφιες
Και εγώ δεν περίμενα μέχρι την άλλη μέρα, μετά από μισή ώρα το έκοψα αλλά πολύ σκεφτικια, μήπως και δεν είναι σφιχτή η κρέμα και ξεχείλιζε, γιαυτο καλύτερά να το αφήσετε παρα πάνω να κρυώσει.
Ήμουνα σκεφτικια γιατί ψήνω τα πάντα σε αέρα και το πρόσεξα πολύ καλά.... Στα 30 λεπτά το σκεπασα με λαδόκολλα να μην το κάψει από πάνω, και το χαμηλωσα στο 180 στην συνέχεια Όπως γράφω επάνω στην συνταγή.
Και ακόμα κάτι.....Το Quark για αυτούς που ζουν Ελλάδα νομίζω μερικές φορές το φέρνει το Λιντλ, Αλλιώς γιαούρτι με όλα τα λιπαρά,και βάλτε 500 γρ και 250 μασκαρπόνε Τα βατόμουρα τα έβαλα στο τέλος γύρο γύρο από πάνω ξέχασα να βγάλω φωτογραφία.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή