Τρίγωνα ψωμάκια Laugen-Ecken
- 400 γρ αλευρι Ντινκελ νούμερο 630
- 1 κ γλ αλατι
- 1,5 κ σ κρεμα γαλακτος
- 2 αυγα
- 180ml χλιαρο γαλα
- 1 κ γ ζαχαρη
- 1 κ γ λαδι ελαφρυ
- 22 γρ μαγια φρέσκια
- 1 λίτρο νερού για την σοδα
- 50 γρ σόδα που βάζουμε σε φαγητά
- Διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρο γαλα και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζι για 10 λεπτά, η ζυμη ειναι λιγο μαλακή κολλαει πολυ λιγο, μην βάλετε αλλο αλευρι.
- Βάζουμε τον φούρνο να κάψει σε 200 βαθμούς. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με αλευρι. Βαζουμε την ζυμη επανω και κανουμε ενα ρολό, κόβουμε σε 8- 9 κομμάτια. Με τις παλάμες κάνουμε μπαλακια. Με τον πλάστη πατάμε κάθε μπαλάκι να έρθει σε μέγεθος μικρο πιατακι.
- Βαζουμε το ενα επανω στο αλλο και αναμεσα αλείφουμε Καλα με ενα πινέλο με λειωμένο βουτυρο. Το τελευταίο δεν το αλείφουμε, τωρα ανοιγουμε σε ενα φυλο σε μέγεθος ενα μεγαλο πιατο.
- Ξανά το διπλώνουμε, αναμεσα ξανά άλειμμα με βουτυρο και ξανά άνοιγμα σε μέγεθος Μεγαλου πιάτου κοβουμε σε 8 τριγωνα.
- Αφηνουμε το νερό με την σόδα να βρασει , σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε ένα ένα ξεχωριστά τα τριγωνα να κάνουν βουτιά τα αφήνουμε για 15-20 δευτερόλεπτα. Τα βγαζουμε με τρυπητή κουτάλα, αφηνουμε λιγο να στραγγίσουν επανω στην σχάρα.
- Σε ταψί η λαμαρίνα βάζουμε μια λαδόκολλα και προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε σιγά σιγά ένα ένα τα ψωμάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Αν θελουμε πασπαλιζουμε με τριμμενο τυρι η παπαρουνοσπορο η χοντρο αλατι η σουσαμι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά τα ξεκολλάμε σιγά σιγά από την λαδόκολλα.