Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τρίγωνα ψωμάκια Laugen-Ecken

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 23 Νοέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Υπέροχα και αφράτα ψωμάκια.

Συστατικά
  • 400 γρ αλευρι Ντινκελ νούμερο 630
  • 1 κ γλ αλατι
  • 1,5 κ σ κρεμα γαλακτος
  • 2 αυγα
  • 180ml χλιαρο γαλα
  • 1 κ γ ζαχαρη
  • 1 κ γ λαδι ελαφρυ
  • 22 γρ μαγια φρέσκια
  • 1 λίτρο νερού για την σοδα
  • 50 γρ σόδα που βάζουμε σε φαγητά
Οδηγίες
  1. Διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρο γαλα και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζι για 10 λεπτά, η ζυμη ειναι λιγο μαλακή κολλαει πολυ λιγο, μην βάλετε αλλο αλευρι.
  2. Βάζουμε τον φούρνο να κάψει σε 200 βαθμούς. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με αλευρι. Βαζουμε την ζυμη επανω και κανουμε ενα ρολό, κόβουμε σε 8- 9 κομμάτια. Με τις παλάμες κάνουμε μπαλακια. Με τον πλάστη πατάμε κάθε μπαλάκι να έρθει σε μέγεθος μικρο πιατακι.
  3. Βαζουμε το ενα επανω στο αλλο και αναμεσα αλείφουμε Καλα με ενα πινέλο με λειωμένο βουτυρο. Το τελευταίο δεν το αλείφουμε, τωρα ανοιγουμε σε ενα φυλο σε μέγεθος ενα μεγαλο πιατο.
  4. Ξανά το διπλώνουμε, αναμεσα ξανά άλειμμα με βουτυρο και ξανά άνοιγμα σε μέγεθος Μεγαλου πιάτου κοβουμε σε 8 τριγωνα.
  5. Αφηνουμε το νερό με την σόδα να βρασει , σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε ένα ένα ξεχωριστά τα τριγωνα να κάνουν βουτιά τα αφήνουμε για 15-20 δευτερόλεπτα. Τα βγαζουμε με τρυπητή κουτάλα, αφηνουμε λιγο να στραγγίσουν επανω στην σχάρα.
  6. Σε ταψί η λαμαρίνα βάζουμε μια λαδόκολλα και προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε σιγά σιγά ένα ένα τα ψωμάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Αν θελουμε πασπαλιζουμε με τριμμενο τυρι η παπαρουνοσπορο η χοντρο αλατι η σουσαμι
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά τα ξεκολλάμε σιγά σιγά από την λαδόκολλα.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή