Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

WhatsApp +447825721610 αγοράζει Οξυκωδόνη. Xanax
alllifepharmacies 3.9.2024 11:35
WhatsApp +447825721610 buy tramadol,Methadone,Xa
alllifepharmacies 3.9.2024 9:16
WhatsApp +447825721610 buy Xanax ,Adderall,Tramado
alllifepharmacies 3.9.2024 9:07
MDPHP Pulvershops online in Deutschland
globaldhleuronet@gmail.co 2.9.2024 12:34
MDPHP-Pulver (Freebase)
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 1:10
MDPHP POWDER (Freebase) online in Deutschland zu v
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:57
Bestellen Sie reines MDPHP PULVER (Freebase) onlin
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:41
Kaufen Sie hochwertiges MDPHP-PULVER (Freebase) on
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:30
Kaufen Sie hochwertiges MDPHP online in Deutschlan
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:13
GBL online in Deutschland ohne Rezept erhältlich
globaldhleuronet@gmail.co 31.8.2024 23:44
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:12
$Vaild.Work$|Cloned Card Atm | Sell Dumps Track 1&
selldumps 31.8.2024 4:11
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:11
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:09
$Vaild.Work$SELL DUMPS CLONED CARDS ATM TRACK 1&2
selldumps 31.8.2024 4:05
$Vaild.Work$|Cloned Card Verified paypal cashapp l
selldumps 31.8.2024 4:01
$Vaild.Work$|Best Dumps store Best cloned cards Se
selldumps 31.8.2024 3:56
$Vaild.Work$|Cloned Card Verified paypal cashapp l
selldumps 31.8.2024 3:55
#Vaild.Work#Sell Dumps track 1&2 cloned cards cred
selldumps 31.8.2024 3:53
$Vaild.Work$|Dumps With Pin Shop track 1&2 cloned
selldumps 31.8.2024 3:50
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τρίγωνα Πανοράματος

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 09 Απρίλιος 2013
none
Περιγραφή

Μια ωραία συνταγή που την έκανε πριν πολλά χρόνια η Κυρία Βέφα στην τηλεόραση.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας λεπτό.
  • 250 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο λιωμένο.
  • Φιστίκια αιγινίτικα κοπανισμένα.

Για το σιρόπι:

  • 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη,
  • 1 ποτήρι νερό,
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη,
  • χυμό ενός λεμονιού.

Για την κρέμα:

  • 2,5 φλιτζάνια γάλα.
  • 4 κροκάδια αυγών.
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της της σούπας κοφτές αλεύρι,
  • 2 κουταλιές σούπας κοφτές κόρν-φλάουρ.
  • Λίγο αλατάκι.
  • 1 μικρό κομματάκι βούτυρο φρέσκο.
  • 1 βανίλια άρωμα.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τα 2 φλιτζάνια γάλα να ζεσταθούν. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μισό φλιτζάνι γάλα με το αλεύρι και το κόρν -φλάουρ, τα προσθέτουμε στους κρόκους και τα ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε λίγο-λίγο στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας γρήγορα σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε το άρωμα της βανίλιας ,το αλατάκι και το βούτυρο. Δουλεύουμε με το σύρμα προσεχτικά να μην μας κολλήσει η κρέμα. Μόλις πήξει την παίρνουμε από την φωτιά και την σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων για να μην πιάσει πέτσα.
  2. Ανοίγουμε τα φύλλα στο τραπέζι και τα σκεπάζουμε με πετσέτα. Παίρνουμε ένα φύλλο το αλοίφουμε με το βούτυρο που λιώσαμε το διπλώνουμε κάθετα το ξαναβουτυρώνουμε και το ξαναδιπλώνουμε, έχουμε έτσι μια λωρίδα που την βουτυρώνουμε και αυτήν και αρχίζουμε να την διπλώνουμε ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και συνεχίζουμε έτσι και για τα επόμενα φύλλα. Τα αλοίφουμε από πάνω όλα με βούτυρο.θα γίνουν 20 τρίγωνα. Ψήνουμε 35 λεπτά στους 150 βαθμούς,και άλλα 15 λεπτά στους 190. Σκοπός μας είναι να ψηθούν καλά τα φύλλα μέχρι μέσα ,και να πάρουν τα τρίγωνα ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα απέξω.
  3. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά του σιροπιού. Βάζουμε 3-3 τα τρίγωνα στο χλιαρό σιρόπι και τα γυρίζουμε να ποτιστούν καλά. Τα αραδιάζουμε όρθια σε μπόλ μεγάλο και βάζουμε μέσα από 1 κουταλάκι σιρόπι. Όταν κρυώσει καλά και το σιρόπι τα γεμίζουμε με κρέμα και τα γαρνίρουμε σε σαμ-φιστίκ κοπανισμένο!
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε επίσης να τα σερβίρουμε με παγωτό η σαντιγί. Οι βαθμοί ψησίματος είναι σχετικοί με τον κάθε φούρνο, εγώ τα έψησα όπως γράφω, απλά θα ξέρετε ότι χρειάζεται αρχικά σιγανή φωτιά να ψηθούν από μέσα και μετά δυνατότερη για να ροδίσουν ,πράγμα που ισχύει σχεδόν για όλα τα ψητά μας φαγητά και γλυκά.

Όταν δουλεύουμε τα φύλλα τα έχουμε πάντα σκεπασμένα με πετσέτα για να μην στεγνώσουν και τρίβονται.

Tρίγωνα Θεσσαλονίκης

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 14 Απρίλιος 2013
Έγραψα λάθος στο ψήσιμο! Συγνώμη,τα άλλα 15 λεπτά είναι στους 190 βαθμούς για να ροδίσουν τα τρίγωνα.
Μεταφορά στην κορυφή