Τρίγωνα Πανοράματος
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας λεπτό.
- 250 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο λιωμένο.
- Φιστίκια αιγινίτικα κοπανισμένα.
Για το σιρόπι:
- 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη,
- 1 ποτήρι νερό,
- 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη,
- χυμό ενός λεμονιού.
Για την κρέμα:
- 2,5 φλιτζάνια γάλα.
- 4 κροκάδια αυγών.
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 6 κουταλιές της της σούπας κοφτές αλεύρι,
- 2 κουταλιές σούπας κοφτές κόρν-φλάουρ.
- Λίγο αλατάκι.
- 1 μικρό κομματάκι βούτυρο φρέσκο.
- 1 βανίλια άρωμα.
- Βάζουμε τα 2 φλιτζάνια γάλα να ζεσταθούν. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μισό φλιτζάνι γάλα με το αλεύρι και το κόρν -φλάουρ, τα προσθέτουμε στους κρόκους και τα ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε λίγο-λίγο στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας γρήγορα σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε το άρωμα της βανίλιας ,το αλατάκι και το βούτυρο. Δουλεύουμε με το σύρμα προσεχτικά να μην μας κολλήσει η κρέμα. Μόλις πήξει την παίρνουμε από την φωτιά και την σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων για να μην πιάσει πέτσα.
- Ανοίγουμε τα φύλλα στο τραπέζι και τα σκεπάζουμε με πετσέτα. Παίρνουμε ένα φύλλο το αλοίφουμε με το βούτυρο που λιώσαμε το διπλώνουμε κάθετα το ξαναβουτυρώνουμε και το ξαναδιπλώνουμε, έχουμε έτσι μια λωρίδα που την βουτυρώνουμε και αυτήν και αρχίζουμε να την διπλώνουμε ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και συνεχίζουμε έτσι και για τα επόμενα φύλλα. Τα αλοίφουμε από πάνω όλα με βούτυρο.θα γίνουν 20 τρίγωνα. Ψήνουμε 35 λεπτά στους 150 βαθμούς,και άλλα 15 λεπτά στους 190. Σκοπός μας είναι να ψηθούν καλά τα φύλλα μέχρι μέσα ,και να πάρουν τα τρίγωνα ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα απέξω.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά του σιροπιού. Βάζουμε 3-3 τα τρίγωνα στο χλιαρό σιρόπι και τα γυρίζουμε να ποτιστούν καλά. Τα αραδιάζουμε όρθια σε μπόλ μεγάλο και βάζουμε μέσα από 1 κουταλάκι σιρόπι. Όταν κρυώσει καλά και το σιρόπι τα γεμίζουμε με κρέμα και τα γαρνίρουμε σε σαμ-φιστίκ κοπανισμένο!
Μπορούμε επίσης να τα σερβίρουμε με παγωτό η σαντιγί. Οι βαθμοί ψησίματος είναι σχετικοί με τον κάθε φούρνο, εγώ τα έψησα όπως γράφω, απλά θα ξέρετε ότι χρειάζεται αρχικά σιγανή φωτιά να ψηθούν από μέσα και μετά δυνατότερη για να ροδίσουν ,πράγμα που ισχύει σχεδόν για όλα τα ψητά μας φαγητά και γλυκά.
Όταν δουλεύουμε τα φύλλα τα έχουμε πάντα σκεπασμένα με πετσέτα για να μην στεγνώσουν και τρίβονται.