Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4080-kantaken.jpg
Μπισκότα Καντά



Tράιφλ να το φας...και στο ποτήρι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 9 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το τράιφλ με σοκολάτα και μπανάνα είναι πάντα ευπρόσδεκτο μετά από κάθε γεύμα, χώρια που είναι πανεύκολο να γίνει.

Συστατικά
  • 1 συσκευασία βούτυρο ή μαργαρίνη soft
  • 1 κουτί κακάο ή 2 κουβερτούρες λιωμένες (200 γρ.)
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κούπα αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα
  • 5 μπανάνες σε φέτες
  • 1 κούπα μπισκότα χοντροκομμένα με τα χέρια
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος  ζωική ή φυτική, που θα κτυπήσουμε στο μίξερ με 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια
Οδηγίες

  1. Βάζουμε σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι το αμύγδαλο και το ψήνουμε για λίγο σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς το συνέχεια μέχρι να ροδίσει.
  2. Στο μούλτι βάζουμε τα 3 πρώτα υλικά, τα πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε  μια παχιά κρέμα σοκολάτας.
  3. Σε ποτήρι βάζουμε κάτω το μπισκότα, λίγο αμύγδαλο, λίγη κρέμα, μπανάνες, σαντιγί και πάλι αμύγδαλο. Αν θέλουμε, βάζουμε περισσότερα στρώματα κρέμας -  μπανάνας.
  4. Σε μπολ γυάλινο διαφανές βάζουμε κάτω το μπισκότο, πάνω το μισό αμύγδαλο, κρέμα, μπανάνες, σαντιγί, κρέμα, μπανάνες, κρέμα και στολίζουμε με αμύγδαλο και σαντιγί.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μια παραλλαγή που έκανα και μας άρεσε πολύ, ήταν να ανακατέψω 1 κούπα σαντιγί (εκτός από αυτήν που έχει για στόλισμα) μέσα στη σοκολατένια κρέμα μου. Γίνεται πολύ αφράτη και την έχω καθιερώσει τώρα πια.

Σχόλια
Σχόλιο από marianta , Κυριακή, 14 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Από τα πιο εύκολα γλυκάκια που υπάρχουν! Καταφέρνει να συνδυάζει την εμφάνιση με τη γεύση στο μέγιστο βαθμό.
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 14 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μμ τι ωραιο και απο γευση;ασε ας μην πουμε γιατι δεν εχω λογια
Σχόλιο από iwannaki , Κυριακή, 14 Μάρτιος 2010
μμμμ...τη σαντιγυ δεν την λετε στα υλικα...με κρεμα γαλακτος η με μορφατ??
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 14 Μάρτιος 2010
Σωστά Ιωαννάκι, πάντως μπορείς να βάλεις ότι σαντιγί θέλεις εσύ φτάνει να είναι σαντιγί.:) Εγώ συνήθως σε όλα μου τα γλυκά χρησιμοποιώ φυτική κρέμα γάλακτος που κτυπώ στο μίξερ με λίγη ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια. Εσύ βάλε ό,τι νομίζεις και δε θα είναι λάθος.
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 14 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΥΠΕΡΟΧΟ! Δροσερό, λαχταριστό και πεντανόστιμο! Σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις!!
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 14 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σουπερ γευστικο και ευπαρουσιαστο,θα τιμηθει οπωσδηποτε!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 16 Μάρτιος 2010
Μάρα, η σοκολάτα αγαπά την μπανάνα, μην αλλάξεις το συνδυασμό.
Σχόλιο από kiki , Τετάρτη, 27 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
Φοβερό γλυκό! Νοστιμο αλλά και εντυπωσιακό! Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν να διπλασιάσω την ποσότητα της κουβερτούρας γιατί μου φάνηκε πολύ γλυκό. Μπράβο Hlianna! ;)
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 27 Απρίλιος 2011
Αν σου φαίνεται γλυκό πολύ, μπορείς να βάλεις χτυπημένη κρέμα σε σαντιγί αλλά χωρίς ζάχαρη και έτσι το μείγμα σου να γίνει πιο αφράτο αλλά και πιο άγλυκο. Τα πάντα είναι θέμα γούστου.....:)
Σχόλιο από ΛΙΑΝΑ , Πέμπτη, 05 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
υπεροχο!μου φαινεται καλυτερο και απο το μπανοφι.εγω θα το φτιαξω αυριο κι αν αδυνατισω σφυρα μου.
Μεταφορά στην κορυφή