Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3624-giouzlemedes.jpg
Γκιουζλεμέδες



Τούρτα πραλίνα και μόκα

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Παρασκευή, 29 Ιούνιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια τούρτα με πολύ λεπτή γεύση.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 48 μπισκότα σαβαγιάρ.

Για την κρέμα:

  •  1 κουτί μόρφατ μεταλλικό.
  • 250 γραμμάρια άχνη.
  • Άρωμα βανίλιας.
  • 150 γραμμάρια γλυκό βανίλια η μαστίχα.
  • 2 κουταλιές σούπας νέσκαφε.

Για το σιρόπι:

  • 2,5 κούπες νερό ,
  • 2,5 κούπες ζάχαρη,
  • 1 κουταλιά γλυκού ρούμι,
  • 2 κουταλιές σούπας νέσκαφε.

Για την πραλίνα:

  • 1,5 ποτήρι ζάχαρη,
  • 1,5 ποτήρι αμύγδαλα,
  • 3 κουταλιές σούπας νερό.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά της κρέμας εκτός το νέσκαφε, σε δυνατή ταχύτητα 20 λεπτά. Διαλύουμε το νέσκαφε σε 1 κουταλιά σούπας νερό και το προσθέτουμε στο τέλος στην κρέμα.
  2. Βάζουμε στο τηγάνι την ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει ,τότε προσθέτουμε και τα αμύγδαλα, Τα γυρίζουμε με προσοχή και μόλις σκουρήνουν τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά και χτυπάμε στο γουδί λίγα-λίγα .
  3. Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για το σιρόπι 5 λεπτά .Το κρυώνουμε και προσθέτουμε το ρούμι και το νέσκαφε διαλυμένο σε μια κουταλιά νερό. Κρατάμε κρέμα για το γαρνίρισμα. 
  4. Σε τετράγωνο μεγάλο δίσκο ,η πιατέλα στρώνουμε δώδεκα σαβαγιάρ που μουσκέψαμε για λίγο στο σιρόπι. Βάζουμε μια στρώση κρέμα ,πασπαλίζουμε με πραλίνα. Συνεχίζουμε άλλες 3 φορές την ίδια διαδικασία. Στο τέλος αλείφουμε με κρέμα όλη την τούρτα και πασπαλίζουμε πραλίνα.
  5. Βγάζουμε σχέδια με το κορνέ με την κρέμα που κρατήσαμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή θέλει το καραμέλωμα των αμυγδάλων γιατί αναπτύσσεται μεγάλη θερμοκρασία για να γίνει η καραμέλα. Αν δεν έχουμε τετράγωνο δίσκο ντύνουμε με χρυσόχαρτο ένα κομμάτι σκληρό χαρτόνι.

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αλλη μια όμορφη τούρτα μας έφτιαξες Ειρήνη!!Μπράβο,γεια στα χέρια σου!!
Μεταφορά στην κορυφή