Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τούρτα μολύβι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Μια πολύ όμορφη και πολύ εύκολη τούρτα για τα παιδιά μας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

•150 γρ. βούτυρο ή βιτάμ,

•150 γρ. ζάχαρη,

•200 γρ. φαρίνα,

•2 αυγά,

•1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ,

•1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή αμύγδαλου,

•εναλλακτικά 2 βανίλιες,

•Γλάσο:

•1 φλ. βιτάμ,

•2 φλ. άχνη,

•4 κ.σ. γάλα,

•βανίλιες,

•χρώματα ζαχαροπλαστικής.

•Λιωμένη σοκολάτα Η Noutella.

Οδηγίες
  1. Σε μπολ ενώνουμε τη φαρίνα, μπέικιν και τις βανίλιες, αν βάλουμε σκόνη.
  2. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπάμε να ενσωματωθούν όλα μαζί. Ρίχνουμε λίγο λίγο φαρίνα-μπέικιν μέχρι να αποκτήσουμε ωραίο αφράτο μείγμα.
  3. Λαδώνουμε,αλευρώνουμε ένα τετράγωνο πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30-35 λεπτά.
  4. Ετοιμάζουμε το γλάσο χτυπώντας στο μίξερ όλα τα υλικά. Αφαιρούμε από 1/2 φλ. γλάσο σε δύο μπολ, το ένα το αφήνουμε λευκό, το άλλο το χρωματίζουμε ροζ για να φτιάξουμε τη γόμα. Το υπόλοιπο γλάσο το χρωματίζουμε κίτρινο για να καλύψουμε το μολύβι μας. Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ και το ξεφορμάρουμε.
  5. Κόβουμε το κέικ στην μέση, το ένα κομμάτι το κόβουμε από τις δυο πλευρές λοξά να σχηματίσουμε την μύτη του μολυβιού. Κόβουμε από το ένα κομμάτι κέικ 3 εκ. που θα γίνει η γόμα. Κολλάμε με γλάσο τα δύο κομμάτια κέικ μεταξύ τους να σχηματίσουμε το μολύβι, καλύπτουμε με το λευκό γλάσο το μυτερό άκρο του μολυβιού. Βάζουμε στην άκρη του λίγη μερέντα ή λιωμένη σοκολάτα. Καλύπτουμε τη γόμα με το ροζ γλάσο και την κολλάμε στο μολύβι μας. Καλύπτουμε τώρα όλο το μολύβι με το κίτρινο γλάσο, κάνουμε γραμμούλες με την noutella ή τη σοκολάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε χωρίζουμε και χρωματίζουμε με ότι χρώμα μας αρέσει το μείγμα του κέικ, εγώ το χώρισα σε δυο ίσα μέρη και έβαλα πράσινο χρώμα, το έριξα εναλλάξ στο πυρέξ πράσινο-λευκό-πράσινο και με μαχαιράκι ανακάτεψα τα χρώματα. Εδώ ο τρόπος που κόβουμε το κέικ

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή