Τούρτα με ευωδιαστό λικέρ
- 80 γρ ζαχαρη
- 80 γρ Βουτυρο
- 1 Βανίλια
- 5 αυγα
- 200 γρ φουντούκια η Αμυγδαλα η Καρυδια αλεσμενα
- 100 g σοκολάτας (μαύρη σοκολάτα) τριμμενη
- 2 κουταλιές της σούπας ρούμι
- 1 κουταλάκι μπεικιν
- 500 γρ κρέμα γάλακτος
- 5 -6 κ. σ. Αχνη
- 2 Βανιλιες
- 100 -150 γρ Λικερ Αυγου
- Χτυπαμε με μιξερ τα ασπραδια,τα αφηνουμε στην άκρη.
- Με μιξερ Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και 1 πακέτο Ζάχαρη βανίλια, προσθέστε 5 κρόκους αυγών και συνεχίστε με το μιξερ να ανακατεύετε.
- Ρίχνετε το ρούμι,Αλευρι ,μπεκιν πάουντερ ,αλεσμενα φουντουκια τα ανακατευουμε Καλα
- Τα προσθετουμε σιγα σιγα στο μιγμα με το βουτυρο,ανακατευουμε να ενωθούν Καλλα
- Προσθετουμε την μαρεγκα ανακατευουμε ελαφρά.
- Βουτυρωνουμε Καλα μια φορμα 28αρα η Ταψακι 30 πασπαλιζουμε με λιγο τριμενο παξιμάδι.Ριχνουμε το μιγμα και ψήνουμε σε ζεστο φουρνο.Για περίπου 40 - Ψήστε 45 λεπτά στους 180 ° C.καντε και το τεστ με το ξυλακι για να δείτε αν εχει ψηθεί, καθε φούρνος ψυνη διαφορετικά. Αφηνουμε να κρυωσει Καλλα
- Με μιξερ χτυπαμε την κρεμα γαλακτος με την αχνη και την Βανιλια. Βαζουμε τη μιση επανω στο κρυο παντεσπανι.
- Με την άλλη μιση κανουμε με κορνε γυρω γυρω γαρνιτούρα κοντα κοντα Και μετα ριχνουμε επανω στην στρωμένη σαντιγη ( επιφάνεια )Το λικερ, βαζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες