Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1193-_ cover_2.jpg
Ψωμί στη γάστρα



Τούρτα διώροφη με σοκολάτα και βύσσινο

recipe image
Προστέθηκε απόΒαλεντίνη, Τρίτη, 11 Δεκέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Μια φανταστική και ελαφριά τούρτα με κρέμα σοκολάτας και βύσσινο. Την έκανα για τα πρώτα γενέθλια του Κωνσταντίνου μου, με όλη μου την αγάπη και νομίζω πως το αποτέλεσμα με δικαίωσε!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Υλικά για το παντεσπάνι 25 εκ.

  •     6 αυγά
  •     1½ κούπα ζάχαρη
  •     1½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •     1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •     3 κουταλιές της σούπας κακάο

Υλικά για το παντεσπάνι 16 εκ.

  •     3 αυγά
  •     ¾ της κούπας ζάχαρη
  •     ¾ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •     ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •     1½ κουταλιά της σούπας κακάο

 Για το σιρόπι

  •     150 ml νερό
  •     150 γρ. ζάχαρη
  •     2 κουταλιές της σούπας λικέρ

 Για την κρέμα σοκολάτας

  •     1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ

Για την κρέμα βύσσινο

  •     1 κομπόστα βύσσινο Κύκνος
  •     3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  •     ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
  •     2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
  •     500 γρ. σαντιγί
  •     Ζάχαρη άχνη

Για την βουτυρόκρεμα

  •     ¼ του φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
  •     ¼ του φλιτζανιού Βιτάμ χρυσό
  •     2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  •     1 κουταλιά της σούπας γάλα
  •     1 βανίλια

Για την επικάλυψη

  •     1 δόση ζαχαρόπαστα

Για το royal icing

  •     1 ασπράδι
  •     1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
  •     1½ κούπα ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
  1. Για το παντεσπάνι:Για να μπορέσετε καλύτερα να χωρίσετε το παντεσπάνι σε πάτους, καλό θα είναι να το φτιάξετε μια μέρα νωρίτερα. Χτυπάτε πάρα πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  2.  Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, τα μπέικιν και το κακάο. Όταν γίνει το μίγμα των αυγών, κλείνετε το μίξερ και ρίχνετε λίγο – λίγο το μίγμα από το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  3.  Στη συνέχεια, στρώνετε μια στρογγυλή και βαθιά φόρμα 25 εκ. με λαδόχαρτο και ρίχνετε την ζύμη μέσα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον ζεστό αέρα, η σχάρα περίπου στην μέση, στους 170ο C για περίπου 40 λεπτά.
  4. Όταν το παντεσπάνι ψηθεί, το αποσύρετε από το φούρνο, αφαιρείτε την φόρμα και όταν κρυώσει λίγο αφαιρείτε και το λαδόχαρτο. Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει τελείως, το καλύπτετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα, χωρίζετε εύκολα το παντεσπάνι σε 3 πάτους. Την ίδια διαδικασία επαναλαμβάνετε και με το παντεσπάνι για 16 εκ., μόνο που το ψήνετε για 30 – 35 λεπτά.
  5. Για το σιρόπι:   Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνετε το νερό και την ζάχαρη. Αφήνετε να βράσει το σιρόπι για 1 – 2 λεπτά και το αποσύρετε από την φωτιά. Ύστερα από μερικά λεπτά προσθέτετε και το λικέρ.
  6. Για την κρέμα σοκολάτας:    Εκτελείτε τις οδηγίες που αναγράφονται στο πίσω μέρος του φακέλου.
  7. Για την κρέμα βύσσινο:    Βάζετε το ζουμί από την κομπόστα σε ένα κατσαρολάκι με 3 κουταλιές ζάχαρη να βράσουν. Σε ένα φλιτζάνι διαλύετε το κόρν φλάουρ με το νερό. Μόλις βράσει το ζουμί, ρίχνετε το κόρν φλάουρ και ανακατεύετε συνεχώς. Μόλις πήξει (να γίνει σαν μέλι) βάζετε από πάνω μεμβράνη και το αφήνετε να κρυώσει (όσο κρυώνει, τόσο πήζει).
  8. Έπειτα, χτυπάτε την σαντιγί να γίνει σαν γιαούρτι και ρίχνετε μέσα το βύσσινο που έχει κρυώσει και χτυπάτε για περίπου 1 λεπτό. Τέλος, δοκιμάστε την κρέμα και αν σας φανεί λίγο ξινή, προσθέστε ζάχαρη άχνη και χτυπήστε πάλι το μίγμα στο μίξερ.
  9. Για την βουτυρόκρεμα:    Χτυπάτε στο μίξερ το φρέσκο βούτυρο και το Βιτάμ. Κατόπιν, προσθέτετε την ζάχαρη άχνη, το γάλα και τις βανίλιες. Τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά και να γίνει το μίγμα κρεμώδες.
  10.  Στήσιμο τούρτας:    Παίρνετε τον 1ο πάτο από το παντεσπάνι, τον τοποθετείτε σε μια πιατέλα και με ένα πινέλο τον βρέχετε με το σιρόπι. Στρώνετε από πάνω την κρέμα σοκολάτας και στην συνέχεια τοποθετείτε τον 2ο πάτο από το παντεσπάνι. Τον σιροπιάζετε και αυτόν και απλώνετε την κρέμα βύσσινο. Από πάνω τοποθετείτε τα βύσσινα της κομπόστας και βάζετε τον 3ο πάτο από παντεσπάνι χωρίς να τον σιροπιάσετε. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με την τούρτα 16 εκ. Στη συνέχεια μετράτε τις διαστάσεις τις τούρτας 16 εκ. και κόβετε ένα στρογγυλό κομμάτι από την κορυφή της τούρτας 25 εκ., έτσι ώστε μετά να εφαρμόζει επάνω στην 25 εκ. τούρτα η 16 εκ. τούρτα. Έπειτα αλείφετε πολύ καλά και τις δυο τούρτες με βουτυρόκρεμα και τις βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η βουτυρόκρεμα. Στη συνέχεια τις στολίζετε με την ζαχαρόπαστα και τοποθετείτε 5 ξυλάκια από σουβλάκια στο κέντρο της τούρτας 25 εκ., κομμένα στο ίδιο ύψος με την τούρτα. Τέλος, βάζετε royal icing στην στρογγυλή βαθουλωτή επιφάνεια της τούρτας 25 εκ. και τοποθετείτε επάνω την δεύτερη τούρτα. (Για το royal icing χτυπάτε το ασπράδι, βάζετε τον χυμό λεμονιού, προσθέτετε την ζάχαρη άχνη και χτυπάτε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο).
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 13 Δεκέμβριος 2012
Πολύ ωραία η τούρτα σου, Βαλεντίνη! Φαντάζουμαι πόσο θα τη χάρηκε ο γιος σου! Να τον χαίρεσαι!
Σχόλιο από Βαλεντίνη , Πέμπτη, 13 Δεκέμβριος 2012
ευχαριστω πολυ Ηlianna μου να'σαι καλα. Η αληθεια ειναι πως πιο πολυ χαρηκε ο μεγαλος μου ο γιος, που ειναι 5 χρονών και μαλιστα μου ειπε πως ειμαι η καλυτερη μαμα του κοσμου, γιατι εφτιαξα την ωραιοτερη τουρτα για τον αδερφο του!!!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 13 Δεκέμβριος 2012
Τι γλυκό!!!!! Να τους χαίρεσαι!
Μεταφορά στην κορυφή