Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Τούρτα αμυγδάλου

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2014 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Κανονικά είναι μια τάρτα, αλλά εγώ την έκανα τούρτα. Μοίρασα το μείγμα σε δυο φόρμες 24αρες και την έκανα τουρτα ,έτσι το παντεσπάνι παραμένει ανάλαφρο και για το λόγο ότι έχει μόνο ασπράδια.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 6 αυγα.
  • 150 γρ. κρεμα γαλακτος
  • 150 γρ. ζαχαρη
  • 225 γρ. αχνη.
  • 225 γρ. αλεσμενα αμυγδαλα με την φλουδα τους
  • 100 γρ. αμυγδαλα φιλέ για γαρνίρισμα
  • 100 γρ. μαλακο βούτυρο
  • 2 φύλλα ζελατινη
  • Μεμβράνη.
  • Λαδοκολλα
Οδηγίες
  1. Πρώτα φτιάχνουμε την κρεμα για να κρυωνει. Βαζουμε τα φύλλα ζελατινης να μουλιασουν σε κρύο νερό. Χωρίζουμε τα αυγα. Τα ασπραδια τα βαζουμε στην άκρη.
  2. Βαζουμε την κρεμα γαλακτος με την ζαχαρη να βρασει. Το παίρνουμε απο την φωτιά. Χτυπαμε λιγο τους κροκους με το σύρμα να αφρατεψουν και τους ρίχνουμε στην καυτή κρεμα γαλακτος. Ανακατεύουμε πολυ καλα και το ξαναβαζουμε επάνω σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε πάντα (με μια σπάτουλα στον πάτο της κατσαρόλας για να μην κολλήσει και χάσει την γευση) για περίπου 5 λεπτά έως ότου γίνεται παχιά και κρεμώδη. Προσεχουμε ΟΧΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ, γιατι μετα θα κόψουν οι κροκοι. Παίρνουμε τα μουλιασμενα φύλλα ζελατινης τα στύβουμε λιγο με το χέρι μας και τα ρίχνουμε στην ζέστη κρεμα. Το παιρνουμε απο τη φωτιά και βαζουμε αμέσως επάνω την μεμβράνη και αφηνουμε να κρυώσει πολυ Καλα ,το αφηνουμε στην άκρη.
  3. Τωρα κανουμε το παντεσπάνι: Χτυπαμε τα ασπραδια Καλα να αφρατεψουν αρκετα, ρίχνουμε σιγα σιγα και την αχνη. Προσθέτουμε τα αλεσμενα αμυγδαλα και ανακατεύουμε με το σύρμα απαλα για να μην ξεφουσκώσει το μειγμα.
  4. Σε δυο φόρμες 24 άρες βάζω στον πάτο λαδοκολλα. Ρίχνουμε τον χυλό μεσα και ψηνουμε σε ζεστο φουρνο στους 170 °C για  20 - 25 λεπτα , κανουμε και το τεστ με το ξυλακι, γιατι κάθε φούρνος ψηνει διαφορετικά. Αφηνουμε μετα να κρυωσει
  5. Σε τηγανι καβουρδιζουμε τα φιλέ αμυγδαλα. Αφηνουμε να κρυωσουν. Τελειώνουμε την κρεμα μας.
  6. Χτυπαμε σε μιξερ το βούτυρο να αφρατεψει. Ρίχνουμε σιγα σιγα χτυπώντας κουταλιά κουταλιά την κρύα κρεμα που έχουμε ετοιμάσει.
  7. Βγαζουμε απο την φόρμα το ένα παντεσπάνι. Το βαζουμε σε έναν ωραίο δίσκο. Απλώνουμε την κρεμα (εκτός από λίγο) επάνω, και βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι. Στη συνέχεια απλώνουμε πάνω στο δεύτερο παντεσπάνι λίγη κρέμα, καθώς και γύρω γύρω και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και άχνη. 
Λίγα μυστικά ακόμα

Τα αυγά τα βγάζουμε από το ψυγείο αρκετή ώρα πριν τα χρησιμοποιήσουμε στο γλυκό μας.

Σχόλια
Σχόλιο από gaknis , Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μπραβο σου μπιανκα νοστιμη τουρτα εκανες παλι..........λες να κανω αυτη για τον νικο?
Μεταφορά στην κορυφή